Tele2 Företag och NOX Consulting lanserar tjänster för en hållbar IT-miljö
Hem IT Tele2 Företag och NOX Consulting lanserar tjänster för en hållbar IT-miljö

Tele2 Företag och NOX Consulting lanserar tjänster för en hållbar IT-miljö

Publicerat av: Redaktionen

Tele2 Företag och NOX Consulting inleder ett samarbete för att hjälpa företag och organisationer att skapa en hållbar it-miljö med hjälp av ett antal tjänster som kan mäta mognadsnivån inom hållbarhet och hjälpa till med omställningsarbetet.

Med verktyget CIOCO2 Digital Assessment sammanställs en rapport som visar hur långt företaget kommit med hållbarhet inom olika it-relaterade områden, såsom molnlösningar och hårdvara, baserat på en mängd komponenter.

Kunder får då en förståelse för inom vilka områden de har störst möjlighet att göra förbättringar och bör prioritera.

–          Det här är en del av den nödvändiga omställning som alla måste göra inom it-området och som vi på Tele2 vill vara med och driva på. Jag är övertygad om att de verktyg som vi nu tillsammans med NOX Consulting kan erbjuda våra företagskunder, kommer att hjälpa dem att få ökad kunskap om hur deras hållbarhetsarbete kan stärkas och förbättras, säger Johanna Juhl, produktledningschef för företagssegmentet på Tele2.

Med CIOCO2 Digital Assement får kunderna stöttning och kan enklare och snabbare bedöma sitt hållbarhetsarbete inom it-området och i sin organisation. Tillsammans med verktyget kommer Nox och Tele2 kunna komplettera med tillhörande konsultativa tjänster. Partnerskapet med Nox möjliggör för Tele2s företagskunder att bli en del av ett nätverk bestående av it-chefer, branschorganisationer och företag som tillsammans arbetar för att minska svensk IT:s klimatpåverkan.

Tele2 Företag och NOX Consulting lanserar tjänster för en hållbar IT-miljö

Johanna Juhl, produktledningschef för företagssegmentet på Tele2

–          Vi har arbetat med att ta fram verktyget i drygt två år med målet att få fler att bli medvetna om den klimatpåverkan som vi ser ökar för varje dag i IT-branschen. Tack vare samarbetet med Tele2 har vi möjlighet att accelerera arbetet och hjälpa fler organisationer att både uppnå de krav som ställs på EU-nivå via CSRD-direktivet och bidra till klimatpåverkan på ett positivt sätt, säger Pernilla Ramslöv, VD och grundare på Nox Consulting.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>