Atea rankas som ett av världens mest hållbara företag för tredje året i rad
Hem IT Atea rankas som ett av världens mest hållbara företag för tredje året i rad

Atea rankas som ett av världens mest hållbara företag för tredje året i rad

Publicerat av: Redaktionen

Atea har för tredje året i rad utsetts till ett av världens 100 mest hållbara företag enligt hållbarhetsmätningen Global 100 Index.

Atea tar plats i den totala rankingen och placerar sig i år på plats 41, en förbättring från plats 49 året innan.

Atea rankas som ett av världens mest hållbara företag för tredje året i radDessutom utses Atea för tredje året i rad till världens mest hållbara bolag inom kategorin IT services.

Den prestigefyllda hållbarhetsmätningen Global 100 Index av Corporate Knights baseras på en grundlig och transparent analys av totalt 6 733 storföretag över hela världen. Atea utses för tredje året i rad till världens mest hållbara företag inom IT services och placerar sig totalt på plats 41 på den prestigefyllda listan Global 100 – en förbättring från plats 49 från 2023 och plats 51 från 2022.

– Vi är mycket hedrade över att uppmärksammas på Global 100 Index över världens mest hållbara företag för tredje året i följd. Vi har beslutat oss för att driva branschens förflyttning inom hållbarhet, genom att arbeta tillsammans med våra medarbetare, kunder, leverantörer och partners, säger Chiara Selvetti, Hållbarhetsdirektör på Atea Sverige.

Atea har i över ett decennium bidragit med starka hållbarhetsprestationer, inklusive bolagets djärva vision för 2023. It har potential att vara ett avgörande verktyg för hållbar utveckling, och som en av Europas största leverantörer av it-infrastruktur är Atea unikt positionerat för att underlätta och påskynda resan mot hållbar it.

– Vi omfamnar ansvaret som följer med mångåriga toppbetyg från externa tredjeparter för vårt hållbarhetsarbete. Vi kommer fortsätta använda vår ledande position för att driva på övergången mot en cirkulär ekonomi och stötta våra kunder i deras förmåga att minska sin miljöpåverkan. Ett sådant exempel är Atea Sustainability Forum, Nordens största event för hållbar it och upphandling. Där samlar vi branschens ledande experter och nordiska it-köpare för att tillsammans driva hållbar förändring, säger Chiara Selvetti.

Atea Sustainability Forum 2024 går av stapeln den 12 mars, 2024.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>