1KOMMA5° Sveriges resultat för 2023 påvisar stark tillväxt och lönsamhet sedan start
Hem ENERGI 1KOMMA5° Sveriges resultat för 2023 påvisar stark tillväxt och lönsamhet sedan start

1KOMMA5° Sveriges resultat för 2023 påvisar stark tillväxt och lönsamhet sedan start

Publicerat av: Redaktionen

Den ledande europeiska energiplattformen 1KOMMA5° har nu meddelat sitt resultat för 2023.

1KOMMA5° Sverige redovisar en imponerande ökning av omsättningen för 2023, som steg till 787 miljoner SEK jämfört med 500 miljoner SEK 2022.

Vinsten för 1KOMMA5° Sverige hamnade på 66 miljoner SEK under 2023, en ökning med 25% jämfört med 2022.

I Norden landade omsättningen på 1,25 miljarder SEK, gentemot 600 miljoner SEK året innan. Globalt sett har vinsten för 1KOMMA5°-gruppen mer än dubblats och uppgår nu till nästan 50 miljoner euro under 2023, jämfört med 19 miljoner euro 2022.

”Vi kommer att använda 100% av vinstsumman för ytterligare utveckling av våra produkter och mjukvara. Våra kunder gör därför ett avgörande bidrag till att uppnå vårt uppdrag om en klimatneutral villamarknad”, säger Gunnar Jönsson, VD, 1KOMMA5° Sverige & Norden.

1KOMMA5° har som bolag varit lönsamt från start, samtidigt som fullt fokus legat på positiv samhällsinverkan och att upprätthålla en engagerad arbetsstyrka. Trots investeringar på cirka tio miljoner euro i egna produkter och mjukvara har företaget bibehållit sin lönsamhet. De ser nu fram emot ett år av intensiv tillväxt och innovation för att fortsätta sin vision om en klimatneutral villamarknad med målet att hålla den globala uppvärmningen under 1,5 grader.

“Vi har varit lönsamma sedan start och är stolta över att hålla en stark ekonomisk ställning, samtidigt som vi fokuserar på att göra verklig skillnad och skapa en hållbar framtid för våra medarbetare, kunder och framtida generationer”, säger Gunnar Jönsson.

Med förvärvet av Easy Installation i Sverige och Viasol i Danmark under det föregående året har 1KOMMA5° öppnat upp möjligheter på en helt ny marknad och accelererat installationstakten samt batteriexpansionen på den nordiska villamarknaden. Ytterligare framsteg innefattar bland annat utvecklingen mot en egen hållbar solcellsproduktion avseende miljö- och arbetsförhållanden samt  lanseringen av elhandelsavtalet Dynamic Pulse, tjänster som stöttar det svenska elnätet och visionen om att villaägaren ska kunna leva på sol och vind gratis för evigt.

Med snabb tillväxt och utveckling är planen att fördubbla personalstyrkan i Norden under 2024 med rekryteringsinsatser i hela ledet – allt från säljare, elektriker, montörer och förstärkning av det befintliga tech-teamet på över 100 utvecklare för att fortsätta förbättra mjukvaruplattformen Heartbeat. I slutet av 2023 var antalet anställda i Sverige ca 170 personer.

1KOMMA5° Sveriges resultat för 2023 påvisar stark tillväxt och lönsamhet sedan startGenom att använda Heartbeat och Dynamic Pulse garanterar 1KOMMA5° att villaägaren kan ta ner sina elkostnader mot 0 kr/kWh. I slutet av 2024 planerar 1KOMMA5° att öppna Heartbeat-plattformen för alla kunder som äger kompatibla värmepumpar, villabatterier eller laddningsstationer – oavsett var de köpts.

Med imponerande siffror markerar 1KOMMA5° en framstående position inom branschen och befäster sin roll som en ledande aktör.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>