Dynatrace samarbetar med Lloyds Banking Group för att minska koldioxidutsläpp från IT-miljöer Facebook LinkedIn Twitter
Hem MILJÖ Dynatrace samarbetar med Lloyds Banking Group för att minska koldioxidutsläpp från IT-miljöer Facebook LinkedIn Twitter

Dynatrace samarbetar med Lloyds Banking Group för att minska koldioxidutsläpp från IT-miljöer Facebook LinkedIn Twitter

Publicerat av: Redaktionen

Dynatrace och den stora brittiska finansaktören Lloyds Banking Group har tillsammans tagit fram en lösning för att Lloyds ska kunna nå sina hållbarhetsmål.

Med hjälp av appen Dynatrace Carbon Impact kan Lloyds nu i realtid se miljö– och koldioxidavtrycken från sina IT-system – och funktionerna i appen kan också användas av andra företag.

Dynatrace har samlat in erfarenheter och feedback från Lloyds Banking Group för att fortsätta utveckla sin app Dynatrace Carbon Impact.

Appen omvandlar verksamheters användardata från CPU:er, lagring, disk och nätverk till koldioxidekvivalenter (CO2e). Den tillhandahåller även praktiska råd för hur man kan minska sitt totala koldioxidavtryck.

Carbon Impact ger också information om energi- och CO2-förbrukning per källa med möjlighet att filtrera data och fokusera på de delar som har störst påverkan. Till exempel kan den identifiera underutnyttjade enheter i valda datacenter och enheter med de högsta koldioxidutsläppen inom en viss grupp.

För att nå målen använder appen Dynatrace-plattformen med Smartscape-topologi och relationskartor för att exakt kunna optimera och automatisk hantera applikationer och processer. Det underlättar i sin tur för olika initiativ inom ”grön kodning”.

– Förra året lanserade vi framgångsrikt Carbon Impact-appen. Sedan dess har vi arbetat med Lloyds Banking Group för att utveckla den ytterligare och stödja våra kunders hybrid- och multimolnmiljöer. Det har gjort det möjligt att accelerera och fokusera på vår produktutveckling samtidigt som vi hjälper våra kunder att nå sina hållbarhetsmål, säger Klaus Enzenhofer, produktansvarig på Dynatrace.

Dynatrace samarbetar med Lloyds Banking Group för att minska koldioxidutsläpp från IT-miljöer Facebook LinkedIn Twitter– Arbetet med Dynatrace har hjälpt oss att synliggöra effekten av våra koldioxidutsläpp från IT. Våra hållbarhetsinsatser kräver tydlighet i alla enskilda delar och genom att samarbeta har vi kunnat se var våra ansträngningar har störst effekt i vår IT-arkitektur. Det hjälper oss att optimera vår digitala infrastruktur och är ett viktigt steg framåt när vi arbetar för att minska våra direkta koldioxidutsläpp med minst 75 procent, säger Kevin Bird, Operational Performance and Analytics Lead på Lloyds Banking Group.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>