Åstorp nästa laddstation för Milence
Hem TRANSPORT Åstorp nästa laddstation för Milence

Åstorp nästa laddstation för Milence

Publicerat av: Redaktionen

Milence, ett företag som samägs av Daimler Truck, TRATON GROUP och Volvo Group, meddelar idag att de investerar i sin tredje laddstation för tunga fordon i Sverige.

Laddstationen i Åstorp blir ett viktigt bidrag till elektrifieringen av Helsingborgregionen och dess roll som logistikhubb.  

Laddningshubben i Åstorp ligger nära E4, den huvudsakliga transportvägen Helsingborg–Stockholm, och i anslutning till ett nybyggt logistikcenter. Den strategiska placeringen förbättrar förutsättningarna för logistikverksamhet i området och markerar regionens engagemang för hållbara transporter.

– Med vår tredje svenska laddningshubb i Åstorp är vi nu verkligen på väg med expansionen av vårt nordiska nätverk. Etableringen är strategiskt belägen och visar vår vilja att etablera högpresterande gröna korridorer över hela Europa. Vi har stora planer på att utöka till fler nyckelplatser, så att alla ellastbilar kan ladda från ett pålitligt och tillgängligt offentligt nätverk, säger Anja van Niersen, vd för Milence.

Åstorp nästa laddstation för Milence

Utvecklingen av laddstationen i Åstorp sker i två faser:

  • Fas 1 omfattar 4 laddplatser utrustade med högpresterande laddare för kombinerat laddningssystem (CCS), var och en med kapacitet att leverera en effekt på upp till 400 kW.
  • I Fas 2 utökas anläggningen till 11 laddplatser och det finns planer på att installera Megawatt Charging System-teknik (MCS) för snabbare och mer tillförlitlig laddning.
  • Hubben i Åstorp kommer att erbjuda lounge, dusch och toalett till yrkeschaufförer.

Milence vill göra framtidens vägtransporter fossilfria och förverkligar visionen genom att bygga ett nätverk som hanterar alla batterielektriska tunga lastbilar och bussar, oavsett tillverkare. 2027 siktar Milence på att ha minst 1 700 högpresterande laddpunkter över hela Europa.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>