Miljövarudeklarationer ger elinstallatörer chansen att bli miljöhjältar
Hem MILJÖ Miljövarudeklarationer ger nu elinstallatörer chansen att bli miljöhjältar

Miljövarudeklarationer ger nu elinstallatörer chansen att bli miljöhjältar

Publicerat av: Redaktionen

Många offentliga och privata organisationer letar efter snabba och effektiva sätt att minska sitt miljöavtryck.

En lågt hängande frukt är belysning som för närvarande står för 12% av den globala elförbrukningen och 5% av de globala koldioxidutsläppen*.

När man tittar på en belysningsprodukt med miljöglasögon utifrån ett livscykelperspektiv så kan man se att den största mängden koldioxidutsläpp kommer från produktens användningsfas.

Här kan en övergång till energieffektiv LED-belysning avsevärt minska den globala elförbrukningen speciellt när man kombinerar den med smart styrning.

Miljövarudeklarationer, PEP och EPD:er** visar elprodukternas miljöpåverkan under hela deras livscykel, vilket gör det möjligt att jämföra dem med liknande produkter och ger kunderna transparens.

– Jag tror alla vill bidra till miljön, och med hjälp av PEP och EPD:er kan våra installatörs-kunder fatta faktabaserade beslut när de väljer elmateriel som hjälper deras slutkunder att långsiktigt uppfylla sina hållbarhetsmål, förklarar Humaira Baneryd, hållbarhetschef på Rexel.

Miljövarudeklarationer ger elinstallatörer chansen att bli miljöhjältar

– Vi jobbar aktivt med våra leverantörer för att de ska öka andelen EPD/PEP i vårt sortiment, avslutar Humaira. Det ska vara lätt att göra rätt!

* Enligt International Energy Agency (IEA).

**Product Environmental Profile (PEP) och Environmental Product Declaration (EPD) är en miljöstandard som skapats av leverantörer för elektriska, elektroniska och HVAC-produkter (värme, ventilation och luftkonditionering).

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>