T-Loop tar in fyra tunga näringslivsprofiler till hållbarhetsråd
Hem CIRKULÄR EKONOMI T-Loop tar in fyra tunga näringslivsprofiler till hållbarhetsråd

T-Loop tar in fyra tunga näringslivsprofiler till hållbarhetsråd

Publicerat av: Redaktionen

Impactbolaget T-Loop har tillsatt ett hållbarhetsråd bestående av de fyra näringslivsprofilerna Jonas Roupé, Christina Carlmark, Pernilla Ramslöv och Hanna Setterberg.

De fyra profilerna kompletterar varandra med djup kompetens inom hållbara affärer.

”Jag frågade och de sa ja! Jag har verkligen fått mitt dream team till vårt Sustainability Advisory Board”, säger Cecilia Hjertzell som är Chief Sustainability & Marketing Officer på impactbolaget T-Loop, i ett presssmeddelande.

T.Loop tar in fyra tunga näringslivsprofiler till hållbarhetsråd

Jonas Roupé, Christina Carlmark, Pernilla Ramslöv och Hanna Setterberg tar plats i T-Loops hållbarhetsråd

”Klart att man vill stötta ett digitalt spjutspetsföretag som stärker sina kunders – och samhällets – resiliens samtidigt som klimatbelastningen minskar ju mer T.loop växer”, säger näringslivs- och hållbarhetsprofilen Jonas Roupé som är en av de fyra medlemmarna i det nyinrättade hållbarhetsrådet.

Stöttar med bred kompetens om hållbarhet och impact

T-Loop’s Sustainability Advisory Board kommer att stötta bolaget med att navigera rätt i hållbarhetsfrågor. Frågor som kommer att hanteras inom ramen för uppdraget är; hur vet vi att vi gör impact på rätt sätt, hur kan T-Loop verka för att stärka planeten och skydda en klimatbesvärad värld?

”Tillsammans har gruppen en enorm kompetens inom hållbarhetsområdet som spänner över allt från lagar och direktiv till finansiell hållbarhet, hållbara affärer och det globala perspektivet. Det finns en risk att hållbarhetsfrågan begränsas till rapportering, men det är i strategin som förändringen sker och därför vill vi på T-Loop få hjälp med att ständigt höja blicken, fortsätter Cecilia Hjertzell.

Bidrar till den gröna omställningen

Ett impactbolag är ett företag vars affärsmål är att lösa – eller bidra till att lösa – ett eller flera problem i linje med FN:s 17 hållbarhetsmål.  T-Loops  cirkulära affärsidé är omvandla datahallar till kraftverk genom att ta vara på spillvärmen.

T-Loop grundades 2021 av entreprenören Staffan Stymne som ett dotterbolag till datacenterföretaget Therma Loop. Bolaget designar, bygger och utvecklar klimatsmarta datacenter som återanvänder 100 procent av restvärmen. T-Loop vill eliminera klimatpåverkan från datacenter och omvandla dem till en möjlighet i den gröna digitala omställningen.

T-Loop är ett av sju företag som valts att delta i Energimyndighetens Investeringsaccelerator 2024. Ett acceleratorprogram vars syfte är att stötta svenska företag i att närma sig internationella investerare. Bland fyrtio sökande bolag antogs sju innovativa bolag, däribland T-Loop till programmet som startade i april 2024.

Detta är de fyra profilerna  i hållbarhetsrådet:

Jonas Roupé har en bakgrund som strategi- och affärsutvecklingschef på bolag som Ericsson och Telia. Han är en av grundarna till det framgångsrika nätverket End Ecocide Sweden och var tills nyligen styrelseordförande för det cirkulära affärsnätverket Cradlenet. Jonas har jobbat nära beslutsfattandet kring EU:s Gröna Giv.

Christina Carlmark är sedan tre år global KAM på We Don’t Have Time, världens största plattform för klimatdialog. Innan dess hade hon en lång karriär på Telia med roller som koncernens första hållbarhetschef, marknadschef för utrullningen av bredband och IT-chef för automatisering och självbetjäning. Christina är utbildad inom klimat av Al Gore och är idag koordinator i Norden för alla som genomgått denna Climate Reality utbildning. Hon har också suttit i styrelsen för Det Naturliga Steget.

Pernilla Ramslöv är VD och grundare av Nox Consulting och har uppmärksammats med en rad tunga utmärkelser för sitt ledarskap och affärsgärning såsom Årets VD, Årets mäktigaste kvinnliga entreprenör och Årets kvinnliga stjärnskott. Hon brinner för hållbarhet inom IT och har bl a grundat CIOCO2-nätverket och sitter i styrelsen för Foxway Group som i likhet med T.Loop har en cirkulär affärsmodell, men för hårdvara.

Hanna Setterberg är doktor i redovisning och finansiering från Handelshögskolan i Stockholm. Hon är idag affilierad forskare till Mistra Center for Sustainable Markets (Misum) på Handelshögskolan, samt till ESMT Berlin. Hennes forskning fokuserar på hur hållbarhet integreras i finansiella beslut, både inom bolag och på finansmarknaden. Hanna är en uppskattad lärare på chefs- och styrelseutbildningar inom ämnen som hållbarhetsrapportering (CSRD), hållbar finans, samt hållbar affärsstrategi. Hon stöttar också bolag som rådgivare via eget bolag.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>