Circle K-station kan bli världens bästa EV-hubb
Hem ENERGI Circle K-station kan bli världens bästa EV-hubb

Circle K-station kan bli världens bästa EV-hubb

Publicerat av: Redaktionen

I hård konkurrens har Circle K:s station Vädermotet i Göteborgs hamn blivit shortlistad som en av världens 10 bästa EV-hubbar.

Tävlingen anordnas av Insight Search och Vontier, och syftar till att lyfta de mest framstående och framåtlutade stationerna för elladdning världen över.

Vädermotet är det enda svenska bidraget som tagit sig till final.

Vädermotet öppnade 2020 och har sedan dess successivt utökats med laddning för personbilar och tunga fordon. 2022 invigdes Nordens allra första laddare anpassade för tung trafik här och sedan dess har trycket varit högt och beläggningen jämn. Stationen är byggd utifrån ett lastbilsperspektiv i syfte att underlätta grön omställning för tung trafik i och kring Göteborgs hamn, och det är satsningen på just tung trafik som är den främsta usp:en för Vädermotet i tävlingen.

– Det här är en verklig framgångssaga. Vädermotet har blivit precis det nav för omställningen av tung trafik som vi hoppats på, och den här nomineringen är ett viktigt kvitto på att vi gör rätt saker, säger Johan Söderberg, Director Fuel & E-mobility på Circle K.

Circle K-station kan bli världens bästa EV-hubbStationen i Vädermotet är en av de stationer där allra flest kWh laddas, globalt sett i kedjan. Därmed har Circle K skaffat värdefulla lärdomar och spännande statistik när det kommer till beteende, behov och frekvens för den tunga trafiken.

– Vi vågar sticka ut hakan och säga att våra lärdomar från Vädermotet gett oss ett framgångsrecept till hur vi kan elektrifiera den tunga trafiken. I kombination med vår enorma satsning på laddinfrastruktur för den lätta trafiken så säkrar vi att omställningen har goda förutsättningar att ligga före elbilsutvecklingen, avslutar Söderberg.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>