Installation av 78 laddplatser för elbilar
Hem TRANSPORT Installation av 78 laddplatser för elbilar

Installation av 78 laddplatser för elbilar

Publicerat av: Redaktionen

Under 2023 har Futurum Fastigheter, i samarbete med Kumbro Vind installerat totalt 70 laddplatser för elbilar på Futurums förskolor och skolor i Örebro kommun.

I början av 2024 tillkommer det ytterligare åtta laddplatser.

Installation av 78 laddplatser för elbilarSamarbetet mellan Futurum och Kumbro sträcker sig från 2021, där första etappen innebar publika laddstolpar som en del av det långsiktiga arbetet med att minska Örebros påverkan på klimatet.

Elen till laddplatserna är förnybar och levereras av Kumbro.
– Vi på Kumbro har ett uppdrag att hjälpa våra ägarkommuner med att få fram nya laddplatser för elbilar och förhoppningsvis kan dessa laddare göra vardagen lite lättare för till exempel anställda som har en elbil, säger Peter Lilja, VD för Kumbrokoncernen.

Laddarna har en effekt på upp till 22 kW och det är två laddpunkter per laddbox. Bilföraren laddar sin bil genom att använda leverantören ChargeNodes app. Tillvägagångssättet liknar hur betalningen av en parkeringsavgift brukar ske via appar. Laddstolparna är tillgängliga för både verksamheten och för allmänheten.
– Möjligheten att ladda fordon är efterfrågat och antalet elbilar ökar. Det känns därför riktigt bra att vi nu kan underlätta och ge möjlighet till att ladda sin elbil, säger Göran Lunander, VD för Futurum fastigheter.
Futurum omfattas av Boverkets lagkrav om att tillhandahålla laddplatser för elbilar. Lagkravet inkluderar fastigheter som har uppvärmda byggnader, som inte är bostadshus, med fler än 20 parkeringsplatser. Kravet innebär att det senast 1 januari 2025 ska finnas minst en laddningspunkt för elfordon på berörda fastigheter.

– Det känns roligt och stort att vara nästan helt klara med installationerna så att vi uppfyller lagkravet nästan ett år i förväg, avslutar Göran Lunander, VD för Futurum.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>