Digitala verktyg i byggbranschen
Hem HÅLLBAR BYGGBRANSCH Digitala verktyg i byggbranschen

Digitala verktyg i byggbranschen

Publicerat av: Redaktionen

Marknadskonkurrens, konjunktursvängningar, regleringar – detta är bara ett par punkter på en lång lista av faktorer som påverkar byggvärlden.

Att bygga ett hus eller ett kontor blir en alltmer komplicerad process och vi kan också lägga till kunders förväntningar på snabbhet och kvalitet som en ytterligare komplexitet.

Idag förlitar sig byggare alltmer på digitala verktyg för att säkerställa att deras projekt levereras i tid – och inom budget.

Sådan teknik innebär allt från en utvecklad designprocess, till kommunikationsverktyg i realtid och på digitala plattformar för att planera och spåra projekt.

För att digitaliseringen ska bli effektiv måste den naturligtvis täcka alla faser av byggprocessen. På SAPA arbetar vi mot att säkerställa transparens, tillförlitlighet och öppen kommunikation med våra kunder. Till exempel har vi under de senaste 25 åren utvecklat vår egen offert- och tillverkningsprogramvara, TechDesign. Vårt mål var att skapa ett allt-i-ett-verktyg för att underlätta arbetet för våra kunder, och vi är stolta över att kunna säga att det idag är den mest populära programvaran för mer än 5 000 användare i 65 länder.

Med TechDesign kan användare skapa komplexa projekt, generera beställningar, verifiera produktkompatibilitet med byggnormer och beräkna klimatpåverkan av ett projekt. Vi har även sett till att verktyget kan anpassas till de senaste teknologierna, inklusive import av 3D-modeller, BIM-export, design och produktion, samt utökad virtuell verklighet.

Digitala verktyg i byggbranschenFör att ytterligare säkerställa effektiviteten och aktualiteten i våra kunders arbete utnyttjar vi vår webbaserade plattform, COMALU, som tillåter kunder att överföra beställningar digitalt och övervaka sin fullständiga orderstatus dygnet runt.

I en alltmer globaliserad ekonomi där förändringshastigheten bara kommer öka, behöver vi säkerställa att vi får ut det mesta av innovation och ny teknik, vilket i sin tur så småningom kommer att gå från en konkurrensfördel till ett måste. På SAPA planerar vi att ligga i framkanten av den utvecklingen.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>