Skippo lanserar Miljöpakten – en folkrörelse för ett hållbart båtliv
Hem HÅLLBAR DIGITALISERING Skippo lanserar Miljöpakten – en folkrörelse för ett hållbart båtliv

Skippo lanserar Miljöpakten – en folkrörelse för ett hållbart båtliv

Publicerat av: Redaktionen

Skippo, Sveriges största tjänsteplattform för nordiskt båtliv med närmare en miljon användare i sin app och på webben, vill göra det enkelt att agera hållbart på sjön och lanserar nu Miljöpakten.

I samband med båtmässan Allt för Sjön 2024 presenterar Skippo för första gången Miljöpakten – en satsning för att fler båtägare ska upptäcka hur lätt det är att göra rätt för att bidra till ett mer hållbart båtliv.

Skippo lanserar Miljöpakten – en folkrörelse för ett hållbart båtlivGenom att gå med i Miljöpaktens gemenskap uttrycker man sin vilja att följa paktens åtta punkter och sprida kunskapen vidare. Det långsiktiga målet är ambitiöst – att alla Skippos användare ska gå med.

“Miljöpakten ska ses som en inbjudan – och en uppmaning – till alla som älskar livet på sjön att engagera sig för att bidra till att även kommande generationer får möjlighet att njuta av båtlivet på samma sätt som vi gör.” säger Fredrik Oscarson, VD på Skippo.

Åttapunktslistan omfattar de enskilt viktigaste insatserna som varje båtägare kan göra för att bidra till ett mer hållbart båtliv och är framtagen i samarbete med miljöexperter inom Samverkansprojektet för Ekosystembaserad Havsförvaltning i Stockholms Skärgård – en bred grupp av aktörer som samarbetar kring havsmiljöfrågor med representanter från Länsstyrelsen i Stockholm, Östersjöcentrum vid Stockholms Universitet, Svenska Båtunionen, Skärgårdsstiftelsen med flera.

“Sedan vi startade Skippo har vi utforskat hur vi med vår räckvidd bäst kan bidra till att göra båtlivet mer hållbart, något som vi vet är lika viktigt även för våra användare. Miljöpakten är det första av flera initiativ som vi på Skippo lanserar under 2024 för att det ska bli lättare för vår båt-gemenskap att hjälpas åt att värna om miljön vi alla älskar, säger Fredrik Oscarson, VD för Skippo

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>