Emil Lundgren är elteknikpartner för nytt miljöcertifierat vårdboende
Hem ENERGI Emil Lundgren är elteknikpartner för nytt miljöcertifierat vårdboende

Emil Lundgren är elteknikpartner för nytt miljöcertifierat vårdboende

Publicerat av: Redaktionen

Emil Lundgren i Stockholm City har fått förtroendet att installera all elteknik för Pilhamns gårdar, ett nytt vård- och omsorgsboende på Ingarö, i Värmdö kommun utanför Stockholm.

– Vi är stolta att få vara elteknikpartner för denna nytänkande och innovativa miljöfastighet som ska lägga grunden för ett långsiktigt och hållbart vårdboende, säger Christian Olsson projektledare för Emil Lundgren i Stockholm city.

Det nya boendet som går under namnet Pilhamns gårdar ska omfatta 70 lägenheter i två plan. Nybyggnationen är specialritat och ska uppföras som ett trähus, uppbyggt med trästomme.

Emil Lundgren är elteknikpartner för nytt miljöcertifierat vårdboende

Byggnaden ska uppföras enligt de krav som ställs för Miljöbyggnad Silver*. Markförberedelser påbörjades hösten 2022 och inflyttningen är beräknad till slutet av 2024.

Emil Lundgren kommer att utföra all elteknik som bland annat innefattar belysning, kraft, telesystem, brand- och utrymningslarm, KNX, passerkontrollsystem, system för reservkraft. Emil Lundgren kommer även att installera elbilsladdning samt solpanelsanläggning. Elinstallationer påbörjas 2023 och ska vara färdigställt till hösten 2024.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>