Citycons hållbarhetsredovisning för 2023 visar på företagets uppdaterade hållbarhetsstrategi
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Citycons hållbarhetsredovisning för 2023 visar på företagets uppdaterade hållbarhetsstrategi

Citycons hållbarhetsredovisning för 2023 visar på företagets uppdaterade hållbarhetsstrategi

Publicerat av: Redaktionen

Citycon Oyjs hållbarhetsredovisning för 2023 har publicerats idag.

Årets höjdpunkter innefattar bland annat nya initiativ för grön mobilitet och nya satsningar på energieffektivitet med hjälp av AI-baserad teknologi.

Rekordmånga initiativ och evenemang har också arrangerats i Citycons 33 centrum under året.

Dessa 1100 initiativ visar på företagets ambition att använda sina centrum som mötesplatser för olika ändamål.

–Vi arbetar målmedvetet för att leverera på våra ambitiösa hållbarhetsmål, nämligen kolneutralitet till 2030 och att minska utsläppen av växthusgaser i linje med Parismålet på 1,5°C. Vår uppdaterade hållbarhetsstrategi understryker vårt engagemang och jag är glad över de framsteg vi har gjort i våra centrum under året. Vårt team och våra partners gör det möjligt för oss att nå våra hållbarhetsmål, säger Henrica Ginström, Chief Operating Officer och tillträdande vd på Citycon.

Citycon uppdaterade sin hållbarhetsstrategi i maj 2023 och den innehåller nu sex fokusområden som gör det möjligt för företaget att arbeta mot sina långsiktiga mål. Befintliga hållbarhetsområden har uppdaterats och två nya har introducerats: ’Sustainable Value Chain’ och ’Circularity & Natural Resources’. Dessa mål lyfter fram vikten av att bevara knappa naturresurser och biologisk mångfald för framtida generationer.

Citycons hållbarhetsredovisning för 2023 visar på företagets uppdaterade hållbarhetsstrategi

Henrica Ginström, Chief Operating Officer och tillträdande vd på Citycon

Citycon främjar miljövänlig mobilitet och samtliga 33 centrum kan nås med kollektivtrafik. Under 2023 har Citycon även fokuserat på att förbättra ESG-datahantering och att optimera byggnadsautomation genom att pilotprojekt som bygger på en AI-baserad tjänst för att öka energieffektiviteten i centrumen.

År 2023 utsågs Citycon för tredje året i rad bland Europas Climate Leader-företag av Financial Times och Statista för sitt arbete med att minska utsläppen av växthusgaser.

Citycon har även publicerat sin årliga Green Financing Allocation of Proceeds and Impact Report 2023, som integrerar företagets hållbarhetsmål med företagets finansieringsverksamhet.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>