Epiroc utökar sitt elektrifieringserbjudande med batterier med service
Hem ENERGI Epiroc utökar sitt elektrifieringserbjudande med batterier med service

Epiroc utökar sitt elektrifieringserbjudande med batterier med service

Publicerat av: Redaktionen

Elektrifieringslösningar från Epiroc underlättar för gruvkunder som övergår till att använda batteridrivna fordon.

Det senaste tillskottet i portföljen är en ny typ av serviceavtal som ger kunderna möjlighet att äga batteriet och samtidigt dra nytta av de senaste uppdateringarna och tjänsterna.

Batterier med service är ett servicekoncept som har tagits fram för Epirocs batterier och som kan användas på Epirocs batteridrivna utrustning såväl som av originaltillverkare som använder batterier från Epiroc.

Det gör det möjligt att äga hela utrustningen (maskin och batteri) och ändå dra nytta av en bekymmersfri lösning för batteriservice, med förlängd garanti. Avtalet är lämpligt för både ovan- och underjordsutrustning och har utvecklats baserat på marknadskrav.

”Allt fler kunder vill ha fullständigt ägarskap över hela utrustningen, inklusive batteriet. Med vårt nya koncept blir detta enklare”, säger Daniel Jonsson, Global Product Manager – Battery på Epiroc.

Ökad tillgänglighet och produktivitet

Batterier mer service erbjuder alla fördelar från det redan tillgängliga erbjudandet Batteries as a Service (BaaS), som till exemepl batteritelematik, utrustningsrevisioner och förlängd garanti.

”Med batteritelematik kan vi förutsäga batteriets hälsa och förbättra och anpassa funktioner baserat på de insikter vi får”, säger Daniel Jonsson. Han fortsätter: ”Vi har också alla batteridata tillgängliga direkt vid batteriet för våra tekniker så att de alltid har information om batteriets hälsa.”

Utrustningsrevisioner är proaktiva, professionella inspektioner som minskar oplanerade driftstopp och produktionsförluster. Det ökar produktiviteten och säkerheten. Batterier med service erbjuder en utökad garanti som täcker kostnader för förtida fel på delar och komponenter. En annan viktig del av Batterier med service är säkerhets- och underhållsvägledning från erfaren personal som är utbildad specifikt för att utföra service på Epirocs batterier.

Med fokus på cirkularitet

Epiroc utökar sitt elektrifieringserbjudande med batterier med serviceFör Epiroc är cirkularitet en hörnsten inom elektrifieringsverksamheten, och företaget erbjuder rabatt på batteridelpack när kunden returnerar begagnade Epiroc-batterier för återvinning. Detta möjliggör ett cirkulärt förhållningssätt till en linjär affärsmodell, vilket gynnar både kunden och den gröna omställningen.

”Vi är mycket glada över att kunna erbjuda detta servicekoncept. Detta är ett sätt för oss att värna om införandet av våra batterier och att ge våra kunder trygghet i detta viktiga teknikskifte”, avslutar Daniel Jonsson.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>