Finalisterna tillkännagivna i Habit Fashion Awards Årets hållbarhetspris 2023
Hem MILJÖ Finalisterna tillkännagivna i Habit Fashion Awards Årets hållbarhetspris 2023

Finalisterna tillkännagivna i Habit Fashion Awards Årets hållbarhetspris 2023

Publicerat av: Redaktionen

Återigen uppmärksammas Icebug för sitt hållbarhetsarbete.

Icebug är en av finalisterna i Årets hållbarhetspris på Habit Fashion Awards 2023.

Juryn har utsett tre slutgiltiga finalister efter att ha granskat närmare 70 företag i modebranschen utifrån sex hållbarhetskriterier.

Habit Fashion Awards äger rum den 5 oktober och anordnas av Habit Sko&Mode, Skandinaviens största modebranschtidning.

Icebugs nominering beror inte bara på företagets hållbarhetsfilosofi utan även deras konkreta handlingar. Icebugs solcellsprojekt med syfte att minska utsläpp av koldioxid i produktionsfasen lyfts fram som ett utmärkt exempel på hållbarhet i praktiken.

”Icebugs samarbeten med andra varumärken för att införa solcellsenergi i fabriker i Vietnam ligger i framkant – både genom att fokusera på den del där energiåtgången är som störst och genom samarbete. Med dagens system, där varumärken produceras på olika fabriker i tredje världen, där inte alltid miljömedvetenheten är så stor, är samarbeten en bra väg framåt.” Så lyder jurymedlemmen Christina Bilds kommentar till nomineringen.

Årets hållbarhetspris tilldelas ett svenskt företag som uppfyller sex hållbarhetskriterier. Dessa kriterier är:

  • Hållbarhetsstrategi på produkt- och servicenivå
  • Innovation som bidrar till minskade miljöavtryck
  • Förmåga att implementera hållbarhetsarbetet i hela företaget upp till ledningsnivå
  • Transparens: hur mål, progress och mätbara uppnådda insatser kommuniceras
  • Banbrytande arbete och/eller vara pionjär inom sitt hållbarhetsområde
  • Långsiktighet och källa till inspiration för branschen
Finalisterna tillkännagivna i Habit Fashion Awards Årets hållbarhetspris 2023

David Tom Icebug

– Det är naturligtvis alltid kul att vårt hållbarhetsarbete får erkännande – men nomineringar tjänar ett viktigare syfte, och det är att sprida det vi gör. Vi tror på transparens, samarbete och att dela med sig så att lösningar kan skalas och skalas snabbt. Det behöver både branschen och världen, säger David Ekelund, vd på Icebug.

Vinnaren av Årets Hållbarhetspris kommer att tillkännages på årets upplaga av Habit Fashion Awards, som är en del av Habits branschdag Habit Modebranschens Dag, som går av stapeln den 5 oktober 2023 på Auktionsverket i Göteborg.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>