Ny Electrolux lansering: Cooling 360° - Ett innovativt kylskåp
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Ny Electrolux lansering: Cooling 360° – Ett innovativt kylskåp

Ny Electrolux lansering: Cooling 360° – Ett innovativt kylskåp

Publicerat av: Redaktionen

I september 2023 lanseras Electrolux nya tillskott inom kyl- och frysserien Cooling 360°.

Serien är utrustad med revolutionerande teknik som maximerar råvarors hållbarhet.

Ny Electrolux lansering: Cooling 360° - Ett innovativt kylskåpLanseringen är framtagen utifrån utmaningen att se hur Electrolux, med en kyl och en frys, kan göra största möjliga påverkan för att skydda både maten, hälsan och planeten. Cooling 360° når högre än uppsatta förväntningar och förlänger hållbarheten samt bevarar matens smak och vitaminer.

 Hushållen står för den största delen av matsvinnet och ofta blir färska grönsaker matsvinn. I en rapport från Livsmedelsverket 2021 lyfts att konsumenters ”svinnsikt” – insikten om eget matsvinn – behöver öka och insatser behövs för att underlätta för konsumenter att göra mer hållbara val.

Electrolux uppgraderade kylskåpsserie Cooling 360° är framtagen utifrån utmaningen hur Electrolux, med en kyl, kan leverera bästa möjliga hållbarhet med ett kylskåp.

»Vårt utgångsläge var inte att designa en kyl. Vi ville se hur vi kunde leverera störst effekt för att skydda maten, hälsan och planeten. Jag är stolt att konstatera att Cooling 360° når upp till våra högt uppsatta målsättningar och verkligen hjälper till att minska matavfall, förlänger matens livslängd och dessutom leder till lägre energi- förbrukning «, säger Vanessa Boutani, Head of Sustainability på Electrolux.

Genom stabil och jämn fördelning av temperaturen i kylskåpet samt möjlighet att reglera luftfuktigheten kan maten hållas fräsch längre. Fukten gör att maten inte torkar ut och behåller sina vitaminer. Tack vare tekniken förlängs hållbarheten på mat som förvaras i Cooling 360°. Cooling 360° är också den första kylen där insidan är tillverkad av stor andel återvunnen plast.

Green Corner – ett samarbete mellan Electrolux, Cubegreens och gallerian Skrapan

För att minska matsvinnet krävs det att aktörer genom hela värdekedjan samarbetar. Som ett led i detta tillhanda- håller Electrolux kylar till det urbana odlingsföretaget Cubegreens för utlämning av grönsaker i nyetablerade Green Corner, i Skrapan på Södermalm. Cubegreens odlar bladgrönsaker på Skrapans innergård, med s.k. hydro- ponisk teknik i en ombyggd fraktcontainer, och erbjuder lokala, smakrika och hållbara grönsaker i stadsmiljö

året runt. Odlingsmetoden minimerar vattenförbrukning och onödiga transporter, och eftersom grödorna skördas i takt med efterfrågan håller de längre, smakar mer och har högre näringsinnehåll. Sallaten, uthämtad från Electrolux kylskåp Cooling 360°, beräknas ha minst två till tre veckors hållbarhet.

»Tack vare Electrolux kylskåp och gallerian Skrapan som plats, möjliggör vi för konsumenter att smidigt kunna hämta ut sin skörd centralt i Stockholm. Kylskåpet i Green Corner har ett optimalt klimat för skörden samt är utrustat med kodlås vilket skapar värdefull flexibilitet för våra kunder att hämta sin skörd«, säger Carl Grebing, grundare av Cubegreens.

Parterna bakom samarbetet – Electrolux, Cubegreens & Skrapan – har hållbarhet som gemensam drivkraft och samarbetet är just ett exempel på gränsöverskridande samarbete genom hela värdekedjan från frö till bord.

Välkommen att kontakta oss för mer information, titta på kylskåpet eller hämta ut skördepåse i Skrapan.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>