Fler laddpunkter för elbilar vid Örebro kommuns besöksanläggningar
Hem ENERGI Fler laddpunkter för elbilar vid Örebro kommuns besöksanläggningar

Fler laddpunkter för elbilar vid Örebro kommuns besöksanläggningar

Publicerat av: Redaktionen

Nu finns bättre möjlighet att ladda elbilar vid kommunens naturområden, besöksanläggningar och idrottsplatser.

Örebro kommun bygger ut antalet laddpunkter vid besöksanläggningar.

1 januari 2025 behöver parkeringsanläggningar till besöksmål ha möjlighet till elbilsladdning enligt ny lagstiftning. I samarbete med Kumbro färdigställdes 2023 flertalet platser där besökare nu kan ladda sin elbil. Först ut var Ånnaboda med sex laddpunkter och Trängens IP med två laddpunkter.

– Genom att installera fler laddpunkter vid naturområden och idrottsplatser bidrar vi till att de blir tillgängliga för fler. Förutom Ånnaboda och Trängens IP har vi även nyligen installerat laddpunkter vid bland annat Sörbyvallen, Lillåns IP, vid brukshundsklubben i Karlslund och Grönpepparparkens IP. Arbetet är i full gång med att öka antalet laddpunkter på flera platser i kommunen – platser som ska vara tillgängliga för alla, oavsett om det är en besökare till anläggningen eller kanske en närboende som saknar laddmöjligheter, säger Linn Hammar, enhetschef Fastighet, Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen.

 

De platser som står näst på tur av en rad anläggningar är:

  • Wadköping
  • Pettersbergs IP
  • Sommarro
  • Lugnets IP

Fler laddpunkter för elbilar vid Örebro kommuns besöksanläggningar

– Att Örebro kommun är med och bidrar till en grönare omställning är väldigt positivt. Det här bidrar till att fler kan ha möjlighet att kunna ladda sin elbil då platserna är öppna för alla, säger Kemal Hoso (S), ordförande i Markplanerings- och exploateringsnämnden.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>