Företag samarbetar för ökad elektrifiering
Hem ENERGI Företag samarbetar för ökad elektrifiering

Företag samarbetar för ökad elektrifiering

Publicerat av: Redaktionen

Lantmännen Fastigheter, Swecon och OKQ8 samarbetar för att utveckla laddinfrastrukturen och möjliggöra enkel elfordonsladdning vid 30 platser i Sverige.

Ett unikt samarbete för att bidra till ökad elektrifiering och hållbara fordonsalternativ.

I november 2022 togs det första spadtaget för utbyggnationen av laddinfrastrukturen vid Swecons anläggning i Uppsala.

Utbyggnationen gjordes till stor del med eldrivna arbetsfordon såsom grävmaskiner och hjullastare, vilket är ännu ett led i omställningen mot en mer klimatneutral verksamhet.

– Det är verkligen en omställning vi är mitt uppe i, och i allra högsta grad en spännande utveckling med de eldrivna anläggningsmaskinerna. Att gräva el, med el – ja, det gör att omställningen tar ett extra kliv framåt. Vi ser en växande efterfrågan på eldrivna arbetsfordon i takt med att fler aktörer söker sätt att minska klimatavtrycket, berättar Paul Nocievski, Key Account på Swecon.

Lantmännen har sedan många år väldigt ambitiösa hållbarhetsmål, där Lantmännen Fastigheter står för möjliggörandet av omställningen genom installationer vid fastigheter inom det egna fastighetsbeståndet. Utöver den laddinfrastruktur som nu tillgängliggörs, kommer många anläggningar att förses med solceller på fastigheternas tak.

Företag samarbetar för ökad elektrifiering– Genom det här samarbetet kan vi erbjuda en extra service till såväl våra hyresgäster som deras kunder, besökare och medarbetare. Att vi dessutom utför installationer med

elgrävare synliggör att Swecon erbjuder ännu en dimension av fordon. Vi är mitt uppe i omställningen och vi har minst sagt ambitiösa hållbarhetsmål där installation av laddstolpar och solenergi är prioriterade områden, säger Henrik Nilsson, hållbarhetsansvarig på Lantmännen Fastigheter.

Samarbetet mellan Lantmännen Fastigheter, Swecon och OKQ8 ska påskynda omställningen för en ökad elektrifiering i Sverige. Målsättningen är att tillgängliggöra och förenkla för de som kör eldrivna fordon och utan samarbetet företagen emellan hade det här inte blivit verklighet.

– Vi hjälper Lantmännen Fastigheter och Swecon med deras övergång från fossildrivna till eldrivna fordon – en övergång som kan uppfattas som krånglig då den ställer krav på nya praktiska och administrativa lösningar. Här bidrar vi med rådgivning och lösningar som passar deras behov. Varje anläggning som vi installerar är unik och ställer stora krav på ett gott samarbete med både Lantmännen Fastigheter och Swecon. Därför är det roligt att vi redan nu har installerat över 200 laddpunkter tillsammans, säger Helen Axelsson, direktör B2B Sales OKQ8.

Målsättningen är att erbjuda laddmöjligheter vid 30-talet av Lantmännens anläggningar runt om i Sverige och redan idag har laddstolpar installerats ibland annat Uppsala, Eskilstuna, Örebro, Enköping, Norrköping, Linköping och Södertälje – näst på tur är Karlstad.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>