Grepit: Banbrytande teknikpartnerskap med Zpark Energy Systems
Hem ENERGI Grepit: Banbrytande teknikpartnerskap med Zpark Energy Systems

Grepit: Banbrytande teknikpartnerskap med Zpark Energy Systems

Publicerat av: Redaktionen

Grepit AB, en ledande aktör inom inbyggda system och produktutveckling, spelar en avgörande roll i Zpark Energy Systems framgång inom elfordonsbranschen.

Genom ett strategiskt samarbete har Grepit utvecklat avgörande komponenter för Zparks laddare, vilket har drivit betydande framsteg inom elektrisk fordonsteknologi.

Grepit och Zpark är systerbolag under Tech Invest North-gruppen, med huvudkontor i Luleå.

Sedan 2017 har denna grupp aktivt investerat i växande och innovativa företag, vilket har främjat tillväxt och innovation inom tekniksektorn. Zpark Energy Systems har snabbt etablerat sig som en nyckelspelare inom elfordonsindustrin, där Grepits teknologiska expertis är en viktig del av framgången.

Grepits djupa förståelse för inbyggda system och produktutveckling har möjliggjort den sömlösa integrationen av avancerade funktioner i Zparks laddare. Detta samarbete har resulterat i banbrytande produkter som Zpark Duo, vilken kombinerar motorvärmning genom typ 2-uttag samt elbilsladdning inom en och samma enhet, denna utveckling ledde till att Zpark kunde bli ett separat bolag år 2021. Dessutom var Grepits tekniska expertis avgörande för skapandet av Zparks Quick and Buffer, en produkt som kombinerar snabbladdning med ett integrerat batteribuffertsystem, och därigenom främjar den gröna samhällsomställningen.

Grepit: Banbrytande teknikpartnerskap med Zpark Energy Systems

– Vi är glada över att vara en nyckelaktör till Zpark Energy Systems framgångssaga inom elfordonsbranschen. Vårt nära samarbete gör att vi har full kontroll över hela processen från idé till utformning av nya produkter på marknaden, där vi utnyttjar vår interna tekniska expertis. Detta inkluderar bland annat konstruktionen av de inre komponenterna i Zpark-laddare, vilket sätter nya standarder för effektivitet och prestanda, säger Hanna Kristensson, Manager Grepit Väst.

I takt med att den globala efterfrågan på elektriska fordon fortsätter att öka, förblir samarbetet mellan Grepit och Zpark Energy Systems avgörande för att driva fram samhällsomställningen. Tillsammans banar de väg för hållbara transporter och främjar den breda introduktionen av elektriska fordon på global nivå.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>