Gröna Hjältar breddar sitt utbud med sportartiklar genom att samverka med idrottsföreningar - för alla barns gröna framtid och rätt att idrotta
Hem CIRKULÄR EKONOMI Gröna Hjältar breddar sitt utbud med sportartiklar genom att samverka med idrottsföreningar – för alla barns gröna framtid och rätt att idrotta

Gröna Hjältar breddar sitt utbud med sportartiklar genom att samverka med idrottsföreningar – för alla barns gröna framtid och rätt att idrotta

Publicerat av: Redaktionen

Genom att göra det kul och givande att vara en grön hjälte har Gröna Hjältar ambitionen att sätta standarden för framtidens helt cirkulära konsumtion, där man via Gröna Hjältars marknadsplats genom gamification och ett lukrativt poängsystem både kan göra sig av med gammalt och införskaffa nytt i ett och samma led.

För att driva denna hållbara förändring med större kraft samt för att stötta idrottsföreningar i deras samhällsviktiga uppdrag tar Gröna Hjältar nu steget vidare till att samverka med idrottsföreningar och lokala aktörer som delar visionen att stärka morgondagens problemlösare till ansvarskännande individer med ett hållbart tänk. Först ut är idrottsföreningar i Nacka.

Gröna Hjältars satsning på att erbjuda ett enkelt och effektivt sätt att cirkulera sina barns urvuxna saker får nu ytterligare en dimension. Under Q1 2024 inleds den nya affärsinriktningen som innebär att samverka med idrottsföreningar och lokala aktörer, för att göra det än mer lättillgängligt för konsumenten att nyttja sig av tjänsten, bredda utbudet av artiklar via marknadsplatsen samt ge mer tillbaka till samhället och idrottsföreningarna.

Den 21-24 februari går startskottet för satsningen då Gröna Hjältar kommer anordna sportbyte i Nacka Forum. Under evenemanget kommer besökare kunna lämna in sina urvuxna sportartiklar för att få fulla andrahandsvärdet tillbaka i poäng som de sedan kan nyttja för att byta till annat genom att betala 50-80% av de artiklar man önskar byta till med sina poäng. Kunden kan sedan också nyttja sina poäng för att konsumera begagnade kläder, skor och accessoarer via Gröna Hjältars marknadsplats eller till att lösa in dessa mot presentkort till JumpYard. Under evenemanget kommer även idrottare från Jarlabergs IF närvara för att sälja GH-påsar.

Gröna Hjältars VD, Josephin Tekie, uttalar sig om den nya affärsinriktningen:

Att inleda denna nya satsning med aktörer såsom Nacka vatten och avfall och lokala idrottsföreningar har inte bara ett stort miljömässigt och ekonomiskt värde utan också ett pedagogiskt värde för barnen och ungdomarna inom föreningarna som får möjligheten att på nära håll lära sig om fördelarna med den cirkulära ekonomin. Att också få vara delaktig i att möjliggöra för att familjer som drabbats hårt av det ekonomiska omvärldsläget ska kunna låta sina barn att testa eller fortsätta med den idrott som de önskar känns mycket viktigt och ärofullt. Barns rätt att idrotta bör inte vara en fråga om pengar, utan bör enligt vår mening ses som en fråga som vi vuxna och aktörer i samhället bör ta ansvar för att lösa.

Gröna Hjältar breddar sitt utbud med sportartiklar genom att samverka med idrottsföreningar - för alla barns gröna framtid och rätt att idrottaMartina Bozic, projektledare på Nacka vatten och avfall, säger:

Genom den cirkulära hubben i Nacka Forum har vi kunnat testa 22 olika initiativ inom den cirkulära ekonomin. Här vill vi bereda plats och testa nytt i en kontext där handel sker och avfall uppstår. Kläder och sportutrustning har stor potential att möta fler användare och det vill vi uppmuntra i samverkan med flera aktörer.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>