Helsingborgs stad i final till European Capital of Smart Tourism 2024
Hem NYHETER Helsingborgs stad nu i final till European Capital of Smart Tourism 2024

Helsingborgs stad nu i final till European Capital of Smart Tourism 2024

Publicerat av: Redaktionen

Helsingborg är en av sex städer som är i final till utmärkelsen European Capital of Smart Tourism.

Priset ges till den stad som visar på ett djupt engagemang för att forma framtiden för hållbar och innovativ turism.

EU-initiativet belönar städer för deras innovativa tillvägagångssätt inom områden som tillgänglighet, digitalisering, hållbarhet, kulturarv och kreativitet.

Helsingborg gick vidare från en grupp med 30 kandidatstäder från olika 17 länder. Övriga nominerade städer är Bremerhaven (Tyskland), Cork (Irland), Dublin (Irland), Genua (Italien) och San Sebastián (Spanien).

– Finalplatsen är ett tydligt kvitto på att Helsingborgs innovationsarbete mot en hållbar destination är på rätt väg framåt. Det sätter oss också i ett europeiskt och globalt sammanhang som är bra för staden och för hela näringslivet, säger Carina Leffler, stadsdirektör i Helsingborgs stad.

Tävlingen välkomnar deltagare från städer inom Europeiska unionen och länder utanför EU som är berättigade till programmet för den inre marknaden. En opartisk panel av experter gör en grundlig utvärdering av ansökningarna och de sökande som uppnådde det högsta betyget i alla kategorier går vidare till final.

I nästa steg kommer finalisterna att bjudas in till Bryssel för att presentera sina förslag för en europeisk jury. Resultatet blir offentligt senast den 28:e november 2023.

– Nomineringen visar att vårt långsiktiga samarbete med näringslivet för att skapa en hållbar destination ger resultat. Vi är resultatinriktade och fokuserade, vilket lett till att vi ser ett stadigt ökat antal besökare till staden, säger Helena Wennerström, biträdande kommunikations- och näringslivsdirektör.

Helsingborgs stad i final till European Capital of Smart Tourism 2024Sedan 2018 har European Capital of Smart Tourism tillhandahållit en plattform för att lyfta fram exceptionella metoder och prestationer. Vinnande städer ges en plattform för att visa upp sina metoder för övriga världen och för att kunna dela framgångsrika exempel inom området. Det sker bland annat genom en rapport för smart turism som genomförs av städerna som tävlar.

Vinnarna från tidigare år är bland andra Sevilla och Pafos (2023), Valencia och Bordeaux (2022), Málaga och Göteborg (2020) samt Helsingfors och Lyon (2019).

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>