GOODYEARS OFFICIELLA ÖPPNING AV NYTT SIMULERINGSCENTER I LUXEMBURG FÖR ATT STÄRKA DÄCKUTVECKLING
Hem TRANSPORT Goodyears officiella öppning av nytt simuleringscenter i Luxemburg för att stärka däckutveckling

Goodyears officiella öppning av nytt simuleringscenter i Luxemburg för att stärka däckutveckling

Publicerat av: Redaktionen

Goodyear Tire & Rubber Company har invigt sitt simuleringscenter i Luxemburg för att välkomna en ny era för däckdesign och utveckling.

Centret kommer ha en VI-Grade DiM250 DYNAMIC Driving Simulator som utformats för att stärka Goodyears samarbete med tillverkare av originalutrustning och bidra med däckprestanda på elitnivå via skräddarsydd produktutveckling.

Med hjälp av virtuella däckutvecklingsprocesser kan Goodyears team använda simuleringscentret för att testa och validera däck på bilmodeller som inte finns än. Detta möjliggör snabbare produktion och säkerställer att däckmodifikationer kan göras under utvecklingsprocessen så att de passar fordonets behov.

Romain Hansen, Vice President EMEA Product Development på Goodyear, säger följande: ”Öppningen av vårt branschledande simuleringscenter i Luxemburg understryker Goodyears åtagande till att investera i och forma framtidens mobilitet.

”Vårt virtuella däckutvecklingsteam har hittills drivit ett stort antal projekt med ledande OEM-tillverkare från Europa, USA och Kina” säger Hansen. ”När fordonsingenjörerna får uppleva vår virtuella utvecklingsprocess, bekräftar de både den potentiella affärspåverkan och möjliga hållbarhetseffekter”.

Goodyears vision för framtiden inom däckutveckling
GOODYEARS OFFICIELLA ÖPPNING AV NYTT SIMULERINGSCENTER I LUXEMBURG FÖR ATT STÄRKA DÄCKUTVECKLING

Simuleringscentret förstärker företagets långsiktiga åtagande för säkerhet, välmående och hållbarhet. Användning av simulerad körning gör att färre fysiska däck behöver tillverkas och tillverkningsprocessen går dessutom snabbare. Det kommer också hjälpa Goodyear att uppnå ett första godkännande för alla utvecklingsdäck efter endast en fysisk produktversion. Baserat på Goodyear beräkningar kommer detta i genomsnitt att spara 13 000 däck och 97 500 km fysisk testkörning.

Expansionen kommer efter lanseringen av det ursprungliga centret i Akron, Ohio, år 2021.

Efter ett framgångsrikt första projekt med Maserati för att tillverka skräddarsydda däck för Gran Turismo 2023, stöttar simuleringscentret Goodyear med att utveckla skräddarsydda däck för OEM-tillverkare över hela världen.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>