Lantmännens hållbarhetschef Claes Johansson – talare på Sweden Innovation Days
Hem ENERGI Lantmännens hållbarhetschef Claes Johansson – talare på Sweden Innovation Days

Lantmännens hållbarhetschef Claes Johansson – talare på Sweden Innovation Days

Publicerat av: Redaktionen

Hållbarhetschef Claes Johansson deltog i en paneldiskussion om motståndskraft och hållbarhet i det svenska livsmedelssystemet med internationella utblickar, tillsammans med Line Gordon, professor på Stockholm Relicience Center vid Stockholms universitet och Jennie Barron, professor vid SLU.

Övriga talare under dagen var bland annat energi- och näringsminister Ebba Busch, och försvarsminister Pål Jonson.  

Under två dagar delade såväl privata som offentliga aktörer, startup-bolag jämte storbolag, akademi och myndigheter kunskap om hur vi ska möjliggöra innovation som gör skillnad.

I år med fokus på att bygga robusta och motståndskraftiga system som ska klara allt fler kriser och störningar. Ett motståndskraftbegrepp som inkluderar en bredd som sträcker sig i från produktion och logistik till hållbarhetstänk och -lösningar för resursutnyttjande, inte minst av restströmmar.

Lantmännens hållbarhetschef Claes Johansson – talare på Sweden Innovation Days

Claes Johansson, hållbarhetschef, Lantmännen

– Nyckeln till en mer robust och hållbar primär produktion är en stärkt lönsamhet och riktade investeringar. För att skapa det krävs verkligt engagemang från både marknad och politik. Att stänga implementeringsgapet är minst lika viktigt som att stänga innovationsgapet, säger Claes Johansson, hållbarhetschef, Lantmännen.

Urval av årets talare: energi- och näringsminister Ebba Busch, försvarsminister Pål Jonson, Darja Isaksson, generaldirektör Vinnova, samt Johan Kuylenstierna, generaldirektör Formas.

Ta gärna del av mer information om Lantmännens hållbarhetsarbete här och Lantmännes program för öppen innovation här.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>