Ledande solpanelsgrossist expanderar till E4 Park Rosersberg
Hem ENERGI Ledande solpanelsgrossist expanderar till E4 Park Rosersberg

Ledande solpanelsgrossist expanderar till E4 Park Rosersberg

Publicerat av: Redaktionen

Verdion och Tritax EuroBox plc, europeiska specialister inom logistikfastigheter, har säkrat Aprilice, Skandinaviens ledande solcellsplattform, som hyresgäst i en del av E4 Park Rosersberg – bolagens nya logistiknav strax norr om Stockholm.

 Aprilice är en av de ledande solcellgrossisterna och säljer solcellsprodukter till företagskunder i hela Norden.

Bolaget kommer att flytta in i anläggningens 5 007 kvm stora DC2-byggnad den 1 mars 2024.

Aprilice är regionens officiella distributör för DMEGC, LONGi, Electrolux, Hyundai, Jinko, Huawei, Sungrow, Growatt, Solaredge, Fronius, APsystems, K2, Weland, Mafi, Aerocompact & Esdec och hyresbeslutet utgör en del av bolagets bredare expansion över Sverige. Dess nya faciliteter inkluderar 4 034 kvm högkvalitativa och moderna lager, samt entresol-, kontors- och teknikutrymmen.

Ledande solpanelsgrossist expanderar till E4 Park Rosersberg E4 Park Rosersberg innefattar totalt 31 435 kvm, med direktförbindelser till E4:an och ca 30 minuters bilfärd till centrala Stockholm, samt nära anslutning till en stor intermodal godsterminal, lokala transportförbindelser och bekvämligheterna i Rosersbergs centrum. Den toppmoderna anläggningen har kvalitetsnivå BREEM Very Good och har utformats med fokus på drift- och energieffektivitet, 12 meters fri inomhushöjd, 50 kN/kvm golvbärighet och tak förberedda för installation av solcellspaneler.

Tre övriga byggnader är mellan 8 500 och 9 300 kvm stora och redo för hyresgäster. Savills är ansvarig rådgivare för anläggningens uthyrning.

Fredrik Salman, Investment Manager på Verdion, säger: ”Det råder ingen tvekan om att Rosersberg under de senaste åren har stärkt sin ledande roll för last-mile leveranser. Tack vare områdets stora distributionsmöjligheter kommer det fortsätta att vara en av de bästa platserna för företag som verkar i Stockholmsregionen. Aprilices beslut att etablera sig här är ett bevis på dess attraktionskraft och lagermöjligheter.”

James Charlesworth, Director – Asset Management på Tritax EuroBox plc säger: ”Vi ser fram emot att redan i början av nästa år välkomna den första hyresgästen till vår nyligen färdigställda anläggning, samtidigt som vi fortsätter fokusera på att leverera och förvalta ESG-ledda, högkvalitativa anläggningar på strategiskt viktiga platser. Genom vår aktiva förvaltning, inklusive hållbarhetsinitiativ, kan vi tillföra ytterligare värde till platsen.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>