Omexom bistår Holmen Energi i deras nya vindkraftsprojekt
Hem ENERGI Omexom bistår Holmen Energi i deras nya vindkraftsprojekt

Omexom bistår Holmen Energi i deras nya vindkraftsprojekt

Publicerat av: Redaktionen

Holmen Energi uppför en ny vindkraftspark omfattande 14 vindkraftverk belägen 6 mil sydväst om Skellefteå.

I anslutning till investeringen har Omexom vunnit förtroendet att bygga en ny transformatorstation med den viktiga uppgiften att ansluta de nya vindkraftverken till elnätet.

Omexom bistår Holmen Energi i deras nya vindkraftsprojekt

Omexoms nya uppdrag avser konstruktion och leverans av ett 170 kV utomhus ställverksfack och en ny stationsbyggnad med tillhörande 36 kV ställverk samt kontrollanläggning, batterier och övrig teknisk utrustning.

När den nya transformatorstationen är färdigställd under sommaren 2025 kommer den att anslutas till elnätet tack vare en ny 170kV-linje som nu uppförs av Skellefteå Kraft AB.

– Det är såklart glädjande att Holmen ger oss fortsatt förtroende i deras investeringar i förnybara energikällor. Vi levererade en transformatorstation till Blåbergslidens vindkraftpark som Holmen uppförde för ett par år sedan i närliggande område, vi tar nu med oss alla goda erfarenheter från det projektet, säger Andreas Berggren, enhetschef Omexom.

Investeringen är en viktig del i utvecklingen av Holmens energiaffär och kommer innebära att produktionen av vatten- och vindkraft ökar med 20 procent, med 360 GWh till drygt 2 TWh.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>