Dynamisk lastbalansering oavsett laddboxtillverkare med ELLSY
Hem TRANSPORT Dynamisk lastbalansering oavsett laddboxtillverkare med ELLSY

Dynamisk lastbalansering oavsett laddboxtillverkare med ELLSY

Publicerat av: Redaktionen

Nu lanserar KGK möjligheten att bibehålla smart dynamisk lastbalansering när man blandar laddboxar från olika tillverkare i en och samma installation.

Med laddboxar kopplade till KGK:s betal- och administrationslösning ELLSY är det möjligt.

Med betal- och administrationslösningen ELLSY erbjuder KGK tilläggstjänsten som gör det möjligt att blanda laddboxar från olika tillverkare i en och samma installation och samtidigt nyttja smart och dynamisk lastbalansering.

– Med vårt team av utvecklare och unik kod i ELLSY har vi kunnat ta fram den här lösningen. Den bygger på att förbrukningsdata från alla laddare i laddstationen och fastigheten hos kund skickas till ELLSY som i sin tur styr hur ström fördelas mellan laddarna för att optimalt utnyttja fastighetens inkommande effekt. För att detta ska vara möjligt ska laddboxarna kommunicera via protokollet OCPP (Open Charge Point Protocol). Ett protokoll som de flesta laddboxar på marknaden idag stöder, berättar Jens Holmström, Kategorichef hos KGK.

Vad är dynamisk lastbalansering?

I en fastighet används elektricitet för olika ändamål, som elbilsladdning, belysning, hissar hushållsapparater, uppvärmning och kylning. Om alla dessa installationer används samtidigt kan elsystemet i fastigheten överbelastas med strömavbrott som resultat. Dynamisk lastbalansering hjälper till att jämna ut strömförbrukningen för att undvika överbelastning och säkerställa att huvudsäkringarna håller.

Dynamisk lastbalansering är en smart funktion för laddboxinstallationer som gör att man får en jämn fördelning av ström, undviker överbelastning i fastighetens elnät och optimerar laddningen av bilar. Den dynamiska lastbalanseringen är särskilt användbar om fastigheten har en begränsad tillgänglig effekt och du vill säkerställa en stabil tillgång till ström för alla.

Dynamisk lastbalansering oavsett laddboxtillverkare med ELLSY

När du laddar elfordon kan det vara svårt att veta hur mycket ström som är tillgänglig utan att överbelasta fastighetens elsystem. Den dynamiska lastbalanseringen övervakar och anpassar laddningshastigheten för elfordon baserat på hur mycket ström övriga installationer i fastigheten använder. Det innebär att elfordon kan ladda snabbare när andra installationer är avstängda eller använda mindre ström vid tidpunkter då exempelvis tvättstugor och värmepumpar förbrukar mycket elektricitet.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>