Pinewood deltar i Earth Week 2023
Hem MILJÖ Pinewood deltar i Earth Week 2023

Pinewood deltar i Earth Week 2023

Publicerat av: Redaktionen

17-23 april är det dags för Earth Week 2023.

Då skippar världen engångsplasten under en vecka!

80% av allt skräp i havet kommer från land.

En stor del av skräpet är plast som endast använts en kort stund innan det slängts bort. Plastföroreningar hittas idag i alla sorters miljöer, från toppen av Mount Everest till Marianergraven på 11 kilometers djup under havsytan. Det är därför viktigt att se till att minska mängden plast som används och se till att all plast återanvänds eller återvinns.

Pinewood är samarbetspartner till Håll Sverige Rent, som under Earth Week anordnar en utmaning om att skippa engångsplasten. De uppmanar till att tacka nej till plastpåsen, take away-lådan i engångsplast och annan onödig engångsplast under veckan.

Pinewood deltar i Earth Week 2023

Strandstädning på västkusten.

Med sina rötter och liv i skogen är Pinewood djupt medvetna om det ansvar ett globalt klädmärke har för klimatet. Hållbarhet är ett av företagets kärnvärden och Pinewood strävar efter att minska materialspill, kemikalier och de plaster som riskerar att hamna i naturen. Genom att samarbeta med Håll Sverige Rent vill Pinewood gå från ord till handling och göra en insats för miljön. Pinewoods medarbetare kommer att delta i utmaningen under Earth Week och uppmanar sina kollegor i branschen att göra samma sak. Skippa plasten!

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>