TopCow: Därför delar vi data via Agronod
Hem HÅLLBAR DIGITALISERING TopCow: Därför delar vi data via Agronod-plattformen

TopCow: Därför delar vi data via Agronod-plattformen

Publicerat av: Redaktionen

Allt fler digitala tjänster och systemleverantörer inom svenskt lantbruk väljer att dela data via Agronod-plattformen.

TopCow: Därför delar vi data via Agronod

Christoffer Isenstråle: ”För oss som systemleverantör är det en konkurrensneutral plattform. Men viktigast är att det är den enskilde lantbrukaren som har kontroll över vilka uppgifter som delas. Foto: Skånesemin, Agronod

En av dessa är TopCow, som genom samarbetet möjliggör för lantbrukare att använda data till fler lösningar.

Genom att öppna för datadelning via Agronod kan mjölk- och köttproducenter använda data från TopCow till lösningar med tydlig nytta. Ett exempel där denna data kan användas är klimatberäkningar i verktyget Agrosfär. Christoffer Isenstråle, vd på Skånesemin och Svensk Husdjurstjänst, som ligger bakom TopCow, berättar mer om samarbetet.

Varför delar TopCow data via Agronod-plattformen?

”Agronod har en helt central roll för datadelning i svenskt lantbruk. För oss som systemleverantör är det en konkurrensneutral plattform. Men viktigast är att det är lantbrukaren som har kontroll över vilka uppgifter som delas.”

Vad innebär samarbetet för svenska lantbrukare?

”Det skapar förutsättningar för minskad administration. Klimatberäkningar är ett bra exempel som gynnas av datadelning.”

Varför är det viktigt att dela data?

”För oss innebär det att vi kan samverka med andra aktörer och gemensamt arbeta för att leverera mervärde som faktiskt gör skillnad på gården.”

Vilken betydelse har datadelning för svenskt lantbruk och livsmedelsproduktion på sikt?

”Att vår konkurrenskraft stärks och vi ser effektiviseringar inom flera områden som kommer skapa förenklingar för den enskilde producenten.”

Emilia Liljeström, vd på Agronod:

”Som en central nod vill vi samarbeta med all väsentlig lantbruksdata. Därför känns det jättekul att kunna välkomna ytterligare ett viktigt varumärke, TopCow, till Agronod-plattformen.”

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>