Scan Global Logistics och Better Energy utökar partnerskap med svenskt elköpsavtal
Hem ENERGI Scan Global Logistics och Better Energy utökar partnerskap med svenskt elköpsavtal

Scan Global Logistics och Better Energy utökar partnerskap med svenskt elköpsavtal

Publicerat av: Redaktionen

Scan Global Logistics har ingått ett 10-årigt Power Purchase Agreement (PPA) med Better Energy för att köpa förnybar energi i Sverige.

Genom PPA:n bidrar den globala speditören till att etablera en ny solpark vid Studsvik och köper förnybar energi till sina svenska kontor och lager.

Scan Global Logistics, ett globalt logistikföretag med huvudkontor i Danmark, tar nya steg mot sina hållbarhetsmål och minskar sin miljöpåverkan genom att köpa förnybar energi till sina svenska verksamheter.

Den globala speditören förstärker sin förnybara energistrategi genom att ingå PPA med Better Energy för att köpa grön energi från en solpark i Sverige.

”Denna PPA med Better Energy för att köpa förnybar energi till våra faciliteter i Sverige är en viktig del av vår hållbarhetsstrategi och gör det möjligt för oss att bidra till den gröna omställningen,” säger Martin Andersen, Global Head of Sustainability & ESG på Scan Global Logistics. ”Vi är glada över att utöka vårt partnerskap till Sverige då detta blir den andra Better Energy-solparken som vi köper förnybar energi från.”

Tillförande av solenergi till det svenska elnätet

PPA:n bidrar till etableringen av en ny 23 hektar stor solpark vid Studsvik i Sverige. Med en årlig produktionskapacitet på 25 GWh förnybar energi kommer parken att kunna producera tillräckligt med grön el för att täcka konsumtionen av hushållsel för över 4 000 svenska hem. Vid den beräknade elnätsanslutningen i slutet av 2024 väntas parken vara en av de största i Sverige.

 Partnerskapet utökas till Sverige

PPA:n för solparken vid Studsvik bygger på det befintliga partnerskapet mellan de två företagen. Under 2022 ingick Scan Global Logistics och 12 andra företag en av landets första multipartner-PPA:er med Energi Danmark för att köpa förnybar energi från Better Energys solpark Badskær i Danmark. Genom PPA:n köper Scan Global Logistics förnybar energi för att förse energi till sitt 70 600 kvadratmeted stora lager och sina sex kontor på Jylland.

Scan Global Logistics och Better Energy utökar partnerskap med svenskt elköpsavtal

”Det är fantastiskt att se att vårt partnerskap med Scan Global Logistics i Danmark har resulterat i att nu välkomna dem som en PPA-partner i Sverige,” säger Mikkel Thorup, Senior Director of Power Purchase Agreements på Better Energy. ”Den gröna omställningen kräver att företag i alla storlekar och med varierande energibehov bestämmer sig för att köpa den grönaste formen av elektricitet. Oavsett om det är i Danmark, Sverige eller någon av marknaderna strävar vi efter att erbjuda en praktisk och attraktiv lösning till våra partners.”

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>