Radisson Blu Waterfront satsar på vegansk foodtech i ny pop up-krog
Hem FOODTECH Waterfront satsar på vegansk foodtech i ny pop up-krog

Waterfront satsar på vegansk foodtech i ny pop up-krog

Publicerat av: Redaktionen

Som en del i arbetet med att skapa hållbara hotellvistelser har Radisson Blu Waterfront inlett ett samarbete med matkreatören och vego-bloggaren Gustav ”Jävligt Gott” Johansson.

Resultatet blir riktigt god mat som inte kompromissar med vare sig hållbarhet eller kvalitet.

Radisson Blu Waterfront satsar på vegansk foodtech i ny pop up-krog

Gustav Johansson och Robert Stridsberg som är Food & Beverage Manager på Radisson Blu Waterfront

Gustav Johansson, som driver Sveriges största veganska matblogg ”Jävligt Gott” och den växtbaserade restaurangen ChouChou, har öppnat en unik pop up-restaurang på Radisson Blu Waterfront Hotel i Stockholm.

På menyn samsas veganska läckerheter med det senaste inom foodtech – som 3D-konstruerad filet mignon, kronärtskockshjärta med vegosmör och baklava på bi-fri honung.

Att äta växtbaserat är ett av de mest effektiva sätten att minska klimatavtrycket och ”vegoprenören” Gustav Johansson vill inspirera fler människor att pröva. Han vänder sig särskilt dem som kanske tidigare tvekat.

– På ChouChou vill vi visa hur fantastiskt gott det är med växtbaserad mat – och för att göra det på bästa möjliga sätt så måste vi skapa dessa upplevelser på fler ställen där folk kanske inte själva hade sökt upp den, säger han.

– På Radisson Blu Waterfront Hotel möts varje dag tusentals människor och hotellet är därför en perfekt plats för att skapa nya hållbara och jävligt goda matupplevelser.

För Radisson Blu Waterfront Stockholm är samarbetet med Gustav Johansson en del i det långsiktiga arbetet med att utveckla verksamheten och skapa bättre och mer hållbara upplevelser för kunderna. Förhoppningen är att inte bara locka resande gäster utan även stockholmare till hotellets restaurang.

Radisson Blu Waterfront satsar på vegansk foodtech i ny pop up-krog

–  I vår nylanserade restaurang, The Lounge, är hållbarhet ett genomgående tema, säger Sam Holmberg, General Manager på Radisson Blu Waterfront Hotel.

– Genom att samarbeta med Gustav kan vi lära av varandra och utveckla vår veganska meny. Tillsammans kan vi locka fler stockholmare till hotellet och visa att vi är så mycket mer än en traditionell hotellrestaurang.

Pop up-restaurangen slog upp dörrarna den 16 maj och håller öppet under fyra kvällar i veckan i tre veckor i maj. Maten som serveras blir ett möte mellan två kök, där idéerna från ChouChou möter kreativiteten och hantverket från det kulinariska teamet på Radisson Blu Waterfront.

Ambitionen är att någon eller flera av rätterna som serveras ska ta plats i den ordinarie menyn när gästspelet är över.

Förutom fantastisk mat kan gästerna som besöker pop up-restaurangen förvänta sig flera andra överraskningar – bland annat att Radisson Blu Waterfront en kväll i veckan bjuder ett sällskap på hela matnotan.

Radisson Blu Waterfront Hotel Stockholm är verifierat enligt Hotel Sustainability Basics och arbetar aktivt med hållbarhet på flera plan. Byggnaden är utrustad med stora dubbelfönster som stänger ute trafikbuller samtidigt som de fungerar som en solfångare som samlar in energi för uppvärmning av vatten och lokaler. Samarbetet med Gustav är dels en del i detta övergripande hållbarhetsarbete, dels ett led i att utveckla hotellets arbete med hållbar mat.

Här kan du boka bord på pop up-restaurangen ChouChou

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>