Schneider Electric lanserar Lexium Cobot för att effektivisera svensk industri
Hem SCHNEIDER ELECTRIC Schneider Electric lanserar Lexium Cobot för att effektivisera den svenska industri

Schneider Electric lanserar Lexium Cobot för att effektivisera den svenska industri

Publicerat av: Redaktionen

Schneider Electric introducerar nästa generations robotteknik för industriell automation – Lexium Cobot.

Teknologin skiljer sig från konventionella robotar genom sin förmåga att samarbeta med människor, förbättra produktiviteten och minimera driftstopp.

Innovativa säkerhetsfunktioner och enkel integration möjliggör moderna produktionsanläggningar med smidiga och säkra arbetsmiljöer.

Schneider Electric, en av ledarna inom energihantering och automation, lanserar Lexium Cobot – industriella kollaborativa robotar som erbjuder en unik prestanda genom mjuka dynamiska vridmoment och hastighetsövervakning. Detta möjliggör att de kan arbeta sida vid sida med människor på ett säkert sätt.

Lexium Cobots är utvecklade för att förbättra produktivitet och säkerhet i anläggningar och erbjuder tekniska funktioner som gör att de kan utföra uppgifter som inte konventionella robotsystem klarar av. Detta hjälper till att minimera driftstopp orsakade av brist på personal – något som för närvarande kostar fabriker 20 procent av produktionskapaciteten.

Schneider Electric lanserar Lexium Cobot för att effektivisera svensk industriSamtliga modeller har kollisionssensorer och säkerhetsfunktioner för att skapa högsta möjliga säkerhet för maskiner och människor. Rundade kanter och låg vikt minskar även risken för personskador. Beroende på tillämpning och riskbedömning kan dessa funktioner eliminera behovet av ytterligare säkerhetsutrustning och därmed ta upp betydligt mindre utrymme än traditionella industrirobotar. Lexium Cobots kan även snabbt integreras i industriella anläggningar utan att kosta stora mängder tid och kapital.

Nya framsteg inom maskineffektivitet

Lexium Cobots erbjuder högre effektivitet genom enkel programmering, snabb installation och lättmanövrerade funktioner. Detta hjälper företag att snabbare tjäna igen investeringskostnader i takt med att deras anläggningar moderniseras. Dessutom blir ägandekostnader lägre då implementering kräver minimala förändringar i befintliga produktionsanläggningar.

Cobots är utformade med system för mjukvarucentrerad automation (software-centric automation). Detta möjliggör en smidig integration med Schneider Electrics IoT-plattform EcoStruxure Automation Expert – som är helt hårdvaruoberoende – vilket resulterar i att design-, utvecklings- och driftsättningstid kan reduceras. På så sätt förenklas maskinleverans och uppstart.

Lexium Cobots kan även arbeta i fristående konfigurationer vilket gör dem idealiska för olika typer av produktionsmiljöer då de möjliggör samarbeten med människor samt underlättar tyngre, repetitiva eller komplexa uppgifter.

– Lanseringen av Lexium Cobot markerar ett avgörande steg i nästa generations robotsystem. Traditionella industrirobotar måste designas in i processer från dag ett. Trots att de är effektiva i drift och kan utföra repetitiva uppgifter som är svåra för personal att hantera, är de inte lämpliga att arbeta sida vid sida med människor. Lexium Cobot är däremot avsiktligt utformad för att arbeta tillsammans med människor och skapar en snabb avkastning på investeringen. Dessutom erbjuder cobotsystemet enkel integration och kan omprogrammeras utan större kapitalkostnader. I slutändan skapar detta smidigare, produktivare och säkrare anläggningar, säger Juan Duran, Affärsutvecklare på Schneider Electric.

Lexium Cobots besitter även en framstående bärkapacitet och alternativ för programmering:

  • Hög bärkapacitet – Cobots fem versioner skiljer sig åt i storlek och arbetsradie – med bärkapacitet som sträcker sig från 3 till 18 kg – vilket hanterar repetitiva och monotona uppgifter så att operatörer kan fokusera på mer värdeskapande arbete eller minska sin arbetsbelastning.
  • Flexibel programmering – Cobots möjliggör även enkel programmering och driftsättning med frikörning och grafisk programmering som underlättar för operatörer att ändra användningsområde utan ansträngning samt att snabbt kunna anpassa sig till förändringar i produktionsprocessen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>