Schneider Electric lanserar fler smarta lösningar inom KNX och Wiser
Hem SCHNEIDER ELECTRIC Schneider Electric lanserar fler smarta lösningar inom KNX och Wiser

Schneider Electric lanserar fler smarta lösningar inom KNX och Wiser

Publicerat av: Redaktionen

Idag efterfrågar allt fler konsumenter smarta installationer för hem och fastigheter.

Många vill optimera sin energianvändning och minska kostnader, andra vill skapa en bekvämare vardag.

För att tillgodose behovet inom hem och fastighetsautomation utökar Schneider Electric sitt sortiment av KNX- och Wiser produkter.

Med en vinter av instabila elpriser och ett elbehov som förväntas att dubblas till år 2035 i Sverige är energieffektivitet mer aktuellt än någonsin. Därför välkomnar nu Schneider Electric fler lösningar inom KNX och Wiser som både fördjupar integrationen mellan systemen och möjliggör en mer kostnadseffektiv och uppkopplad energianvändning.

En trådlös hybrid

SpaceLogic KNX Hybrid Modul är anpassad för både hemmet och kontoret. Detta gör att KNX-produkter och Schneider Electrics trådlösa Wiser-enheter kan fungera tillsammans i samma byggnad. De trådlösa Wiser-enheterna kan styras från KNX-produkterna och vice versa, och därmed försvinner behovet av ytterligare KNX-kablar. Modulen kan enkelt integreras med nya såväl som befintliga installationer och sensorer för rörelse, vatten och temperatur, fönster och dörrar, med mera.

Styr allt via appen

Den intuitiva Wiser KNX-appen möjliggör att samtliga enheter kan styras från hybridmodulen. Funktioner som värme, kyla, säkerhet, persienner och belysning kan således hanteras via din smartphone – oavsett var du befinner dig. Dessutom kan belysningen skräddarsys efter olika behov och situationer i vardagen genom användning av scheman, scenarion och automatiseringar. Så fort en avvikelse upptäcks i hemmet eller på kontoret – exempelvis rökutveckling, vattenläckage eller ovanligt hög elanvändning – skickas dessutom en omedelbar notis till telefonen.

Schneider Electric lanserar fler smarta lösningar inom KNX och WiserFull flexibilitet med dynamisk tryckknapp

Schneider Electrics nya SpaceLogic KNX System D Universal knapp erbjuder en stor flexibilitet genom flera vippknappskombinationer och enkel installation. Modulen lämpar sig för både bostäder och kommersiella byggnader, i nya eller befintliga KNX-installationer, och möjliggör upp till 16 olika kombinationer med max 8 tryckknappsfunktioner. Tack vare displayen kan individuella ikoner och märktexter enkelt programmeras direkt i ETS, vilket tar bort behovet traditionell pappersmärkning och förenklar arbetet att programmera på distans. För att spara energi och öka enhetens livslängd kan dessutom displayen släckas vid önskad tid och aktiveras igen genom närhetssensor.

– När vi nu klivit in i ett nytt år är det många som ser över elkonsumtion och letar sätt att optimera sin energianvändning. Oavsett om det gäller privata hushåll eller kommersiella fastigheter. Därför är det nödvändigt och spännande att vi nu fortsätter integreringen av Wiser och KNX-sortimentet och kan erbjuda fler energismarta produkter på marknaden. Lösningar som inte bara sparar pengar och energi, utan också förenklar och automatiserar vardagen, säger Thomas Andersson, Produktchef på Schneider Electric Sverige.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>