PE och SEB inleder samarbete kring energieffektivisering av fastigheter
Hem HÅLLBAR BYGGBRANSCH SEB och PE inleder samarbete kring energieffektivisering av fastigheter

SEB och PE inleder samarbete kring energieffektivisering av fastigheter

Publicerat av: Redaktionen

PE Teknik & Arkitektur (PE) och Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) har startat ett samarbete i syfte att hjälpa fastighetsbolag i omställningen till ett hållbart och kostnadseffektivt fastighetsbestånd.

Den pågående omställningen till ett hållbart samhälle gör energifrågorna strategiskt viktig för alla fastighetsägare.

Att investera i energieffektivitet och förnybar energi gör det möjligt att bidra till minskade utsläpp, bevara fastighetsvärdet och sänka sina kostnader på sikt.

Energieffektivisering kan skapa förbättrade förutsättningar för uthyrning, fastighetsvärdering, minskning av räntekostnader och bättre energiklass. Dessutom medför EU-direktiv krav och förväntningar på att byggnaders energiprestanda ska förbättras.

För många fastighetsägare kan det dock vara utmanande att planera och prioritera åtgärderna för bästa möjliga utfall. Nu inleder PE och SEB ett samarbete med syfte att hjälpa fastighetsägare att säkra en kostnadseffektiv och hållbar utveckling av sitt bestånd med avseende på energieffektivisering.

– PE Teknik & Arkitektur hjälper fastighetsägare med energikartläggning och en skräddarsydd analys av fastigheten. Resultatet blir en konkret åtgärdsplan för energieffektivisering inklusive prioriteringsordning, lönsamhetsberäkning och kostnadsberäkning för genomförande. Genom PEs breda kompetens inom byggnader och deras närmiljö kan vi även skräddarsy ett team med nödvändig expertis för upphandling och genomförande av åtgärder. Målet är att hjälpa fastighetsägare att minska sina kostnader, minimera sina risker och möjliggöra grön finansiering, säger Liselotte Haglind, VD och Koncernchef på PE.

PE och SEB inleder samarbete kring energieffektivisering av fastigheterSEB erbjuder sina fastighetsägande kunder energiförbättringslån för att genomföra renoveringar och åtgärder för minskad energianvändning i byggnader.

– Fastighetssektorn står för en betydande del av Sveriges miljöpåverkan och grön finansiering är en viktig drivkraft i omställningen till ett hållbart samhälle. Genom att erbjuda rådgivning inom energieffektivisering och finansiering hjälper vi våra kunder ett steg på vägen i att ställa om till ett hållbart och framtidssäkrat fastighetsbestånd, säger Alva Jonevret, Hållbarhetsexpert på SEB.

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>