Svenska uppstickaren PhaseBox bryter ny mark – unik laddbox förenklar för både installatör och slutkund
Hem TRANSPORT Svenska uppstickaren PhaseBox bryter ny mark

Svenska uppstickaren PhaseBox bryter ny mark

Publicerat av: Redaktionen

PhaseBox tillverkar smarta laddboxar för elbilar och laddbara hybrider.

Nyligen lanserade företaget en ny modell, PhaseBox 2.0, utrustad med autonom lastbalansering som varken kräver wifi eller signalkabel för att fungera. 

Tekniken gör produkten unik på marknaden och underlättar för både installatör och slutkund.

– PhaseBox 2.0 har redan fått ett väldigt fint mottagande och vi är stolta över att kunna erbjuda en innovativ lösning som sparar otroligt mycket tid vid installationen samtidigt som den erbjuder stabil drift för kunden, säger Elias Sandgren, försäljningschef PhaseBox.

Målsättningen för PhaseBox är att erbjuda smarta produkter inom e-mobilitet och har därför utvecklat en plattform för laddboxar till elbilar och laddbara hybrider. Första versionen, PhaseBox One, lanserades 2020 och blev snabbt uppmärksammad för sin stilrena design och sina unika egenskaper. Under hösten 2023 släpptes PhaseBox 2.0 – nu utrustad med autonom lastbalansering över radio som innebär betydligt enklare installation och drift.

De flesta laddboxar är utrustade med lastbalansering som genom en mätenhet kopplas upp till laddboxen via wifi eller signalkabel. Metoden kan dock innebära problem eftersom funktionen hos laddboxen ofta blir beroende av slutkundens infrastruktur.
– Om kunden exempelvis byter router slutar lastbalanseringen att fungera och man riskerar att huvudsäkringarna går eller att laddningen går långsamt. Dessutom behöver installatören ha nätverkskunskaper för att kunna lösa eventuella nätverksproblem hos kunden. För oss är det självklart att det ska vara enkelt att både installera och använda en laddbox. Att den ska kopplas upp mot nätverket skapar oftast bara problem om det enda man vill är att ladda bilen. Med PhaseBox 2.0 behöver inte installatören lägga en massa onödig tid på nätverksproblem, säger Elias Sandgren och fortsätter:
– Med autonom lastbalansering flyttar man uppkopplingen från elektrikern till slutkunden och öppnar därmed upp en ny marknad för installatörer som tidigare dragit sig för att sätta upp laddboxar. Vi förenklar också installatörernas vardag genom att förkorta installationstiden med flera timmar.

Svensk innovation på frammarsch

Fokus för PhaseBox nu är att fortsätta etablera sig på den svenska marknaden och samtidigt hålla i sin höga innovationstakt. Företaget utvecklar kontinuerligt sina produkter med siktet inställt på att ta sig an en internationell spelplan i framtiden. Elias Sandgren ser med spänning fram emot 2024 och att ta PhaseBox till nästa nivå.
Svenska uppstickaren PhaseBox bryter ny mark – unik laddbox förenklar för både installatör och slutkund– Vår plattform är framtagen för att vi på ett enkelt och smidigt sätt ska kunna expandera utanför Sverige. Vi tror verkligen på vår produkt och att vi har något unikt som marknaden har saknat. Vår styrka är vår egenutvecklade plattform som gör att vi har full kontroll över produkt och tillverkning. Den flexibiliteten, i kombination med den fantastiska respons vi hittills fått av PhaseBox 2.0, gör att vi är otroligt förväntansfulla inför framtiden, avslutar Elias Sandgren.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>