Husqvarna Group får prestigefyllt omnämnande för klimatarbete med leverantörer
Hem MILJÖ Husqvarna Group får prestigefyllt omnämnande för klimatarbete med leverantörer

Husqvarna Group får prestigefyllt omnämnande för klimatarbete med leverantörer

Publicerat av: Redaktionen

Husqvarna Group har för tredje året i rad utsetts till ”Global Supplier Engagement Leader” av CDP, en ideell organisation som driver ett globalt redovisningssystem för investerare, företag, städer, stater och regioner för att hantera sin miljöpåverkan.

Husqvarna Group får betyg A, vilket bekräftar företagets engagemang för hållbarhet och minskade koldioxidutsläpp genom hela värdekedjan.

Mer än 23 000 företag har redovisat sina uppgifter till CDP och fått en Supplier Engagement Rating (SER).

SER ger ett betyg för hur effektivt företag engagerar sina leverantörer i klimatförändringar baserat på styrning, mål, scope 3-utsläpp och praxis för leverantörsengagemang. Poängen i CDP-klassificeringssystemet används i stor utsträckning för att driva investerings- och upphandlingsbeslut mot en koldioxidfri, hållbar och motståndskraftig ekonomi.

– Tillsammans med våra leverantörer och partners kan vi hitta lösningar och driva förändring mot en mer koldioxidsnål ekonomi. Vi är tacksamma för det ömsesidiga engagemanget och ser CDP:s erkännande som inspiration för att fortsätta minska vårt miljöavtryck, säger Calle Medin, Vice President Sustainability på Husqvarna Group.

Husqvarna Group får prestigefyllt omnämnande för klimatarbete med leverantörer

Husqvarna Group har som mål att minska de absoluta CO₂-utsläppen över hela värdekedjan med -35 % till 2025 samtidigt som verksamheten växer lönsamt. I slutet av 2023 hade koncernens totala utsläpp minskat med -44 % med 2015 som basår, främst tack vare skiftet från bensin- till batteridrivna produkter.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>