Så inreder du ett helt hus för 28 000 kronor – Myrorna visar var skåpet kan stå! Facebook LinkedIn Twitter
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Tänk om att fylla ett helt radhus om 134 kvadratmeter enbart med inredning från Myrornas butiker

Tänk om att fylla ett helt radhus om 134 kvadratmeter enbart med inredning från Myrornas butiker

Publicerat av: Redaktionen

Med en budget på 30 000 kronor fick Myrornas stylist Sanna Evers i uppdrag av bostadsbolaget Derome att inreda ett helt visningshus i två plan, enbart med återanvända möbler och prylar.

Det må låta omöjligt, men med tvåtusen kronor till godo blev resultatet häpnadsväckande bra – och en fröjd för både ögat, miljön och våra medmänniskor.

Kreatören Sanna Evers har tillsammans med Myrorna tidigare visat hur man med liten budget och stort hållbarhetstänk kan möblera hela lägenheter från golv till tak.

Den här gången var utmaningen större: att fylla ett helt radhus om 134 kvadratmeter enbart med inredning från Myrornas butiker.

Bostaden i fråga är ett visningsobjekt som ingår i Malmö-projektet Sege Park och har en tydlig miljöprofil med bland annat smarta energilösningar. Att inreda hållbart har därför varit A och O för bostadsbolaget Derome – och med facit i hand ett framgångsrecept såväl visuellt som ekonomiskt, miljömässigt och medmänskligt.

– Jag skapar gärna hem med ting från olika tidsepoker och uttryck som bidrar till att det blir personligt, intressant och inspirerande, det har jag gjort även här. Det är också mitt stalltips till andra som vill inreda second hand, säger kreatören Sanna Evers.

”Lita på din intuition!”

Med snäv budget, utgångspunkt i husets planritning och en vision om att inte övermöblera landade Sanna i en praktisk och inspirerande inredning med harmonisk grund och färgglada detaljer. Dessutom landade den totala prislappen på 28 000 kronor, det vill säga tvåtusen kronor under utsatt budget.

Nyckeln till att själv lyckas med något liknande handlar enligt Sanna Evers framför allt om att ha en långsam approach, och att tro på sig själv:

– Det måste få ta sin tid att skapa ett hem! Det är också det som gör det roligt med second hand – att pö om pö hitta sina guldkorn, där på de brokiga hyllorna. Sen gäller det också att våga lita på sin intuition, att den där originella och älskvärd möbeln som du plötsligt hittar kommer att passa in i inredningen. Ängslighet är inget för secondhandköpare.

En schysst second handling

Oavsett vad som ska inredas vurmar Sanna för att sätta andra hand i första rummet. Det är också en av anledningarna till att hon jobbar tillsammans med Myrorna och hjälper både företag och privatpersoner att skapa inspirerande och hållbara arbetsplatser och hem.

– Det är tillfredsställande att veta att mina inköp som skapar så mycket glädje i hemmet också bidrar till att hjälpa Frälsningsarméns oerhört viktiga arbete för utsatta personer, säger Sanna Evers.

Är man själv nyfiken på att inreda sitt hem eller kontor second hand och samtidigt bidra till ett mer medmänskligt samhälle, erbjuder Myrorna en inredningstjänst både för privatpersoner och företag.

Så inreder du ett helt hus för 28 000 kronor – Myrorna visar var skåpet kan stå! Facebook LinkedIn Twitter– Vi vill göra det lättare för alla att leva och jobba hållbart på alla plan, och vår inredningstjänst är en del av det. När man väl börjar inreda på det här sättet är det nästan svårt att motivera något annat. Dels är det hållbart både ur ett miljömässigt, ekonomiskt och socialt perspektiv, dels ger det möjligheter att göra hemmet eller kontoret så mycket mer personligt – det bevisar om inte annat Sanna Evers resultat, säger Åsa Blomberg, marknadschef på Myrorna.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>