Varannan väljare välkomnar hårdare regler för länder för att nå EU:s klimatmål
Hem MILJÖ Varannan väljare välkomnar hårdare regler för länder för att nå EU:s klimatmål

Varannan väljare välkomnar hårdare regler för länder för att nå EU:s klimatmål

Publicerat av: Redaktionen

När Europa går till valurnorna är klimat och hållbarhet högt upp på agendan.

Stena Recycling har frågat 5 000 medborgare från Norden och Polen om hur de ser på unionens ambitioner och möjlighet att nå sina klimatmål.

Varannan tror inte att EU:s klimatmål om sänkta utsläpp nås till 2030 och många efterlyser hårdare regleringar och tuffare krav.

Mer än varannan i de fyra nordiska länderna i undersökningen anser att det är nödvändigt med hårdare regleringar för medlemsländer som inte följer lagstiftning om klimat och hållbarhet. I Polen tycker 40 procent att strängare regleringar krävs.

Inom en snar framtid kommer nya EU-regler kring greenwashing (Green Claims Directive). Det ska göra det svårare för företag att påstå saker om sitt hållbarhetsarbete som inte stämmer. Detta välkomnas av respondenter i samtliga länder. Närmre 60 procent svarar att de kommer lita mer på att informationen om företagens hållbarhetsarbete stämmer med den nya lagstiftningen på plats.

Varannan väljare välkomnar hårdare regler för länder för att nå EU:s klimatmål– Inför årets EU-val är det tydligt att klimat och hållbarhet prioriteras högt bland många människor. Vår undersökning visar att även om många är skeptiska till om klimatmålen kommer att nås, är majoriteten övertygade om EU:s förmåga att göra skillnad genom nya regler och lagstiftning. För oss som en aktör inom återvinning och möjliggörare inom den cirkulära ekonomin är det här viktiga insikter och det ska bli spännande att följa utvecklingen, säger Ulf Arnesson, Executive Director, Business Development på Stena Recycling.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>