Världens mest hållbara teknikföretag har utsetts

Världens mest hållbara teknikföretag har utsetts 1
(HPE) till världens mest hållbara företag inom teknik-branschen

Dow Jones Sustainability Index 2019, ett av de mest prestigefyllda hållbarhetsindexen har utnämnt Hewlett Packard Enterprises (HPE) till världens mest hållbara företag inom teknik-branschen. HPE fick den högsta poängen för bland annat miljöpolicy & -styrning, integritetsskydd, förvaltning (stewardship) och utveckling av humankapital.

Detta är det åttonde året i rad som HPE kvalificerar sig till indexet. Redan förra året, 2018, fick HPE högst poäng i kategorierna som mäter förmågan att rekrytera och bibehålla talang inom företaget. I år har HPE lyckats bredda sitt hållbarhetsarbete och sammantaget bli branchledande.

“Redan från starten bakade Bill Hewlett och Dave Packard in ett åtagande om företagets samhällsansvar i vårt DNA. Detta har guidat vår strategi under årtionden. Det är våra konkreta ansträngningar för att maximera prestandan och samtidigt minimera de negativa effekterna av IT som nu har gett HPE de högsta poängen i vår bransch”, skriver Christopher Wellise, Cheif Sustainability Officer, i en kommentar.

Related Articles