Cycleurope stärker sitt hållbarhetsarbete
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Cycleurope stärker nu sitt hållbarhetsarbete

Cycleurope stärker nu sitt hållbarhetsarbete

Publicerat av: Redaktionen

Cycleurope erbjuder lika mycket anrikt arv som framåtblickande innovation och med dagens utmaningar kring utvecklingen till ett mer hållbart samhälle lägger företaget i en högre växel i sitt arbete.

Cycleurope har sedan 2017 plockat hem design, utveckling och tillverkning av elcyklar till Sverige och Varberg.

Beslutet togs utifrån en stigande försäljning av cyklar i Sverige och innebär kortare utvecklingsprocesser, större närhet till kund samt miljö- och klimatvinster när långa transporter minskas.

Genom bland annat nyrekrytering av erfarenhet och kompetens växer de med långsiktighet i fokus.

Peter Wadseth kommer att förstärka Cycleuropes arbete i rollen som företagets Quality & Sustainability Manager. Han kommer lägga särskilt fokus på kvalitet i hela processen – från leverantör till kund. Efter att ha börjat på Volvo Personvagnar för omkring 20 år sedan och nu senast varit inom SAAB-koncernen har han en lång erfarenhet av tillverkningsindustrin och produktutveckling.

– Kvalitet och service är delar av Cycleuropes själva kärna för att nå en långsiktig och hållbar tillväxt, vilket är något som jag vill vara med att bidra till. Min vision är att vår fabrik i Varberg ska vara marknadsledande gällande kvalitet och att det blir tydligt för våra kunder att våra produkter bidrar till en hållbar utveckling, säger Peter Wadseth, Quality & Sustainability Manager, Cycleurope.

– Det finns många vinster med en ökad cykling i samhället, inte minst sett till de positiva effekter på folkhälsan som ökad fysisk aktivitet innebär. Förutom positiva effekter på hälsa och miljö skulle fler elcyklar på vägarna och cykelbanorna även innebära andra samhällsekonomiska vinster i form av fler jobb inom försäljning, logistik, tillverkning, infrastruktur och cykelturism, säger Tony Grimaldi, VD, Cycleurope.

Cycleurope stärker sitt hållbarhetsarbeteSamtidigt som cykeln har stora fördelar för miljö och folkhälsa visar även den rapport Cycleurope nyligen presenterade att cykelindustrin är en stark jobbskapare, något som Cycleurope vill ta vara på och fortsätta utveckla. Cykelindustrin, särskilt utvecklingen av elcyklar, har stor potential som grön industri och kan generera många svenska arbetstillfällen.

Cycleuropes rapport redogör för hur ökad elcykling leder till bättre miljö, folkhälsa och fler svenska jobb.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>