Wallbox N.V. och Svea Solar ingår partnerskap för elbilsladdning
Hem Energi Wallbox N.V. och Svea Solar ingår partnerskap för elbilsladdning

Wallbox N.V. och Svea Solar ingår partnerskap för elbilsladdning

Publicerat av: Redaktionen

Wallbox N.V. (NYSE: WBX), en ledande leverantör av laddnings- och energihanteringslösningar för elfordon över hela världen, och Svea Solar, ett av Europas mest snabbväxande cleantech-bolag och Sveriges största solenergibolag, tillkännager ett nytt partnerskap.

Wallbox kommer att bli den huvudsakliga EV-lösningen för Svea Solars kunderbjudande i Sverige, Nederländerna, Belgien, Tyskland och Spanien.

Svea Solar är en partner till IKEA på fyra europeiska marknader och erbjuder solenergisystem till privatkunder. Som ett resultat av det nya partnerskapet kommer Wallbox produkter att säljas tillsammans med Svea Solars solcellserbjudande för att komplettera användarnas energiekosystem i hemmet och ge fler människor möjlighet att enklare byta till elfordon.

Alla Wallbox laddare levereras med företagets mjukvara för energihantering Eco-Smart som standard, vilket gör det möjligt för användare som har en solcellsanläggning i sitt hem att ladda sitt elfordon med egenproducerad hållbar energi. Genom Wallbox-appen kan användare välja att ladda sin elbil med 100% grön energi från sin solcellsanläggning hemma, eller blanda överskott av solenergi med el från nätet.

”I och med den drastiska ökningen av energipriserna ser vi ett stort intresse hos våra kunder att bli mer självförsörjande på ren energi. Genom samarbetet med Wallbox kommer vi kunna erbjuda våra kunder en smart lösning där bilen laddas i rätt tid, när förbrukningen i huset är låg och solen skiner som mest. I kombination med vårt ekosystem bestående av solpaneler, batterier och förnybara elavtal kan våra konsumenter drastiskt minska sina utgifter och öka mängden ren energi ute i elnätet”, säger Erik Martinson på Svea Solar.

”Vi är glada över att lansera detta nya partnerskap med ett annat innovationsdrivet företag som Svea Solar, och hjälpa till att driva övergången till mer hållbar energi- och elbilsanvändning på marknaden. Att arbeta tillsammans med Svea Solar kommer att öppna dörrar till nya kunder på en internationell nivå”, säger Masud Rabbani, Chief Business Officer på Wallbox.

Wallbox N.V. och Svea Solar ingår partnerskap för elbilsladdning

I och med partnerskapet mellan Svea Solar och Wallbox ges konsumenter nu möjlighet att bättre styra över hur de laddar sina elfordon vilket motiverar fler att leva mer hållbart. Att byta till både solenergi och elfordon sparar inte bara kostnader för användarna utan minskar även deras klimatavtryck och belastningen på elnätet.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>