Lexmark planerar bli koldioxidneutral till 2035
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Lexmark planerar bli koldioxidneutral till 2035

Lexmark planerar bli koldioxidneutral till 2035

Publicerat av: Redaktionen

Printerjätten ska bli koldioxidneutral 2035

Sedan 2005 har Lexmark minskat sina utsläpp med 62 procent runt o i världen och är på god väg att nå målet om en 40 procentig minskning mellan 2015 och 2025.

För att nå målet att bli koldioxidneutral 2035 ska företaget nu göra nya investeringar.

Minskningarna hittills har nåtts genom att sänka energi- och plastanvändning, återanvändning och återvinning av produkter. En bidragande orsak är också att man nått längre hållbarhet på produkterna.

“Lexmark har under lång tid varit fokuserade på att minska vårt klimatavtryck,” säger Paul Vesse, ansvarig för Lexmark i Skandinavien. ”Vi har varit branschledade när det gäller hållbarhet och vi är fullt fokuserade på bli koldioxidneutrala år 2035.”

Lexmark planerar bli koldioxidneutral till 2035En viktig del i att minska utsläppen är att se till att produkter håller under lång tid och Lexmark har lyckats producera produkter som håller längre än genomsnittet i branschen under de senaste sju åren. Företaget har också exempelvis återvunnit 39 procent av plasten i produkterna. Lexmark har också via sitt insamlingsprogram för bläckpatroner lyckats samla in över 100 miljoner bläckpatroner.

”Vi har gjort stora framsteg och står väl rustade för att nå våra högt uppsatta mål 2035 och på det sättet även hjälpa våra kunder att nå sina mål,” säger Paul Vesse.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>