9 av 10 köper sin biljett i appen
Hem HÅLLBAR UTVECKLING nio av tio köper sin biljett i appen

nio av tio köper sin biljett i appen

Publicerat av: Redaktionen

De som köper sin biljett i appen slipper ta sig till en butik och stå i kö, för de har hela biljettsortimentet i fickan.

Dessutom får de alltid bästa pris.

I appen kan man köpa alla våra biljetter. Eftersom det är en självservicekanal får man också alltid bästa pris. Men det finns fler användningsområden i appen. Man kan söka sin resa i reseplaneraren, få trafikinformation, hitta sin hållplats och se vilka bussar som går därifrån och hitta sin tidtabell. Allt samlat på samma ställe!

De allra flesta av våra kunder har redan insett fördelarna med appen. Hela 86 procent av biljetterna som vi säljer, köps i appen. Förra året använde i genomsnitt 12 000 kunder appen varje dag.

Appen ska bli ännu bättre

9 av 10 köper sin biljett i appen– Vi är såklart jättenöjda med att så många resenärer väljer att använda vår app när de åker med oss. Men vi sitter inte nöjda med armarna i kors för det, utan ser att det fortfarande finns stora utvecklingsmöjligheter när det gäller både användarvänligheten och upplevelsen i appen och tittar på t.ex. både design och köpflöden i appen. Allt för att det ska bli ännu enklare att använda vår app, säger Hallandstrafikens presschef Peter Gyllander.

Vi jobbar därför vidare och under året kommer vi bland annat ta hjälp av både medarbetare och kunder för att få fram ett bra underlag för vidare utveckling av design och flöden i appen. Så att det ska bli ännu enklare att hitta rätt och använda vår app.

Fakta om appen:

  • 86 procent av biljetterna som säljs i våra egna kanaler säljs genom appen.
  • 2021 hade vi i genomsnitt 73 000 unika användare i appen per månad. I december hela 96 000. Och 12 000 unika användare per dag.
  • Enligt Kollektivtrafikbarometern är Halland ett av de tre län i Sverige, där det är vanligast att köpa sin biljett i mobilapp. 2021 svarade 59 procent av de tillfrågade att de köper biljett i appen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>