100% Proffs bidrar till hållbarhet

100% Proffs bidrar till hållbarhet

100% Proffs bidrar till hållbarhet 1
Hos 100% Proffs utnyttjas solenergi så mycket som möjligt. Detta är östra sidan som producerar el tidigt på morgonen, bl a för kaffe bryggt på solenergi.

Att leva så hållbart som möjligt är självklart för bygghandeln 100% Proffs. I september installerades solceller på taket till anläggningen i Bandhagen. Solcellsanläggningen beräknas producera en dryg tredjedel av den totala energiförbrukningen för 100% Proffs i Bandhagen.

Anläggningen är monterad av Energiengagemang som har sett till att utnyttja så mycket solenergi som möjligt. Panelerna är monterade i både östlig och sydlig riktning. I och med att solen går upp i öst börjar panelerna på den östra sidan producera el tidigt på morgonen.

– Att bidra till hållbarhet och att bjuda Stockholms byggproffs på frukost varje vardag med kaffe som är bryggt med solenergi känns riktigt bra, säger Fredrik Sölve, vd på 100% Proffs.

Anläggningen beräknas producera cirka 112 500 kWh/år, vilket är en dryg tredjedel av anläggningen i Bandhagens totala energiförbrukning.

– Vi är stolta att få vara leverantör till en kund som bara jobbar med proffs. Att välja solenergi är en smart investering samtidigt som det visar på deras proffsiga engagemang, säger Jonas Weissglass, marknadschef på Energiengagemang

För ytterligare information kontakta:Fredrik Sölve, tel: 070-899 03 91, e-post: fredrik.solve@100procentproffs.se

Här kan man följa produktionen för solcellerna på 100% Proffs anläggning

https://www.solarweb.com/Home/GuestLogOn?pvSystemid=cc59fdfb-c94c-447c-a9e4-861808333fc6

 

Related Articles