AFRY bistår Nefco i pilotprogram för biologisk mångfald
Hem HÅLLBAR UTVECKLING AFRY bistår Nefco i ett banbrytande pilotprogram för biologisk mångfald

AFRY bistår Nefco i ett banbrytande pilotprogram för biologisk mångfald

Publicerat av: Redaktionen

AFRY har fått i uppdrag av Nefco, the Nordic Green Bank, att bistå i ett banbrytande pilotprogram för biologisk mångfald för att testa och utveckla naturbaserade lösningar för Nefcos kunder.

Det är ett tvåårigt program med syfte att göra det möjligt för framförallt små och medelstora företag att lära sig om mångfaldsrelaterade risker och möjligheter i deras verksamhet, samt att testa skalbara lösningar för att hantera dem.  

Nefcos program för biologisk mångfald ska lanseras under hösten 2022, och är öppet för befintliga Nefco kunder i de nordiska länderna. Företagen kommer att väljas ut under hösten och programverksamheten kommer att skräddarsys efter företagens storlek och behov.

Nefco föregår med gott exempel för andra finansiella institutioner med detta pilotprogram. AFRY har samlat expertis från flera affärsområden för att stödja Nefco i att uppnå sina strategiska mål. Hållbarhetskonsulter, miljöexperter och fälttekniker arbetar tillsammans i detta projekt som ett dedikerat team för biologisk mångfald.

– Det är fantastiskt att stödja Nefco och deras kunder i detta framväxande område. Även om klimatkrisen traditionellt har dominerat media och politiskt beslutsfattande så har vi sett en betydande ökning av allmänhetens medvetenhet om förlusten av arter och ekosystem de senaste åren. Både den finansiella sektorn och företag börjar nu adressera klimatförändringar och förlust av biologisk mångfald som lika viktiga kriser. Vi är stolta över att bidra till att fler företag vidtar åtgärder på området, säger Sven Stadtmann, Biodiversity and Natural Capital Lead, AFRY Sustainability Consulting.

Enligt rapporten ”State of Finance for Nature”, som publicerades av FN:s miljöprogram  2021, måste investeringar i naturbaserade lösningar tredubblas till år 2030, om världen ska uppfylla målen för klimatförändringar, biologisk mångfald och markförstöring. Rapporten efterlyser investeringar på motsvarande 4,1 biljoner amerikanska dollar för att naturbaserade lösningar ska kunna överbryggas.

AFRY bistår Nefco i pilotprogram för biologisk mångfald– Vårt mål är att inspirera ännu fler företag och projektägare att tänka i termer av naturbaserade lösningar och bidra till kunskapsöverföring och lärande. De deltagande företagen kommer att få erfarenhet av hur man skyddar den biologiska mångfalden, utveckla en plan för biologisk mångfald och vidta konkreta åtgärder för att ta itu med förlusten av biologisk mångfald. Det är en stor möjlighet för företagen, säger Katariina Vartiainen, Senior Manager, Miljö och hållbarhet på Nefco.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>