100 ton kaffe får ny förpackning från Löfbergs
Hem MILJÖ 100 ton kaffe får ny förpackning från Löfbergs

100 ton kaffe får ny förpackning från Löfbergs

Publicerat av: Redaktionen

Sedan 2002 har Löfbergs varit huvudleverantör av ekologiskt Fairtrade-kaffe till Strawberry.

Tidigare i år lanserade Löfbergs klimatvänliga förpackningar i monolaminat.

Nu är förpackningen tillgänglig för volymprodukter och hotellföretaget Strawberry är först ut.

Den 5 juni är Världsmiljödagen, med målet att mobilisera åtgärder från alla världens hörn för att fira, skydda och återställa vår planet. Samma dag börjar Strawberry införa Löfbergs nya klimatvänliga förpackning i monolaminat på företagets hotell i Norge, Sverige och Finland.

– Vi är stolta över att samarbeta med partners som kontinuerligt arbetar för och bidrar till lösningar som fokuserar på klimat och miljö. Det gör att vi kan fatta smarta beslut som gör stor skillnad. Vi har samarbetat med Löfbergs sedan 2002. Att vi nu som första aktör för volymprodukter kan använda deras nya förpackning i monolaminat är helt i linje med vår vision och ett viktigt steg mot en mer hållbar bransch, säger Harald Bjugstad-Holm, hållbarhetschef på Strawberry.

– Vi vill vara en katalysator för hållbar utveckling inom kaffebranschen, och de framsteg vi gör får större genomslag när vi samarbetar med andra. Här är det en tillgång att ha kunder som Strawberry som delar våra ambitioner på hållbarhetsområdet och som vi kan göra skillnad tillsammans med, säger Kajsa-Lisa Ljudén, Head of Sustainability på Löfbergs.

Minskar klimatpåverkan med 55 procent

Strawberry serverar över 30 miljoner koppar kaffe per år i Norge, Sverige och Finland. I den första fasen av implementeringen av den nya förpackningen sparar företaget 3,9 ton koldioxidekvivalenter. På sikt kommer den nya förpackningen att bidra till en besparing på 9,8 ton koldioxidekvivalenter.

– Implementeringen börjar nu i juni, och i den första fasen kommer 100 ton kaffe att levereras med den nya förpackningen

. Och för alla våra kaffeälskande gäster kommer smaken naturligtvis att vara densamma, men förpackningens miljöpåverkan kommer att minska avsevärt, säger Harald Bjugstad-Holm.

100 ton kaffe får ny förpackning från LöfbergsLöfbergs började arbeta med den nya förpackningen i monolaminat för flera år sedan, och det var först i februari som de kunde dela nyheten om att utvecklingsarbetet har gett resultat. Den största skillnaden är att förpackningen i monolaminat kan materialåtervinnas. Genom att eliminera förbränningsledet skapar man förutsättningar för en cirkulär process, vilket jämfört med tidigare förpackningar minskar klimatpåverkan med 55 procent.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>