1KOMMA5° förvärvar ledande bolag inom batteri- & laddboxinstallationer: säkerställer Sveriges största virtuella kraftverk
Hem TRANSPORT 1KOMMA5° förvärvar nu ledande bolag inom batteri- & laddboxinstallationer: säkerställer Sveriges största virtuella kraftverk

1KOMMA5° förvärvar nu ledande bolag inom batteri- & laddboxinstallationer: säkerställer Sveriges största virtuella kraftverk

Publicerat av: Redaktionen

1KOMMA5°, den ledande europeiska mjukvaruplattformen för solcellssystem, villabatteri, elbilsladdare och energistyrning meddelar idag sitt strategiska förvärv av Easy Installation, en ledande elektrikerfirma med rikstäckande leverans av bl a laddboxinstallationer.

Förvärvet markerar ett betydande steg framåt för 1KOMMA5° i dess strävan att säkra kompetens och kapacitet för att möta den ökande efterfrågan på energiomställning och laddinfrastruktur i Sverige.

Med investeringar från bland annat Porschesmiljösatsning, Norrsken VC och G2 Venture Partners, ska de se till att bygga Sveriges största virtuella kraftverk och att 1.5 miljoner europeiska hushåll blir klimatneutrala innan 2030.

Nyligen lanserade 1KOMMA5° Dynamic Pulse, för att möjliggöra för kundens redan optimerade energisystem att supportera elnätet när energibalansen fluktuerar, där 100% av förtjänsten går direkt till kunden. Förvärvet blir nu möjliggöraren och förutsättningen för att installera stora mängder av batterier, skapa fler kostnadsbesparingar för villaägaren och snabbt påskynda omställningen till grön energi.

” Med fler elbilar och elektroniska enheter ökar energiförbrukningen dramatiskt, och behovet av högkvalitativa energilösningar både för villaägaren och för samhällets bästa, blir allt mer påtagligt. Förvärvet går helt i linje med vår strategi och Easy Installation adresserar dels kapacitet för att säkerställa Sveriges största virtuella kraftverk, säkra att 130 000 svenska solcellsanläggningar får sitt batteri samtidigt som vi råder bot på det skriande kompetensbehovet av elektriker för att ställa om i den takt vi behöver”, säger Gunnar Jönsson, VD och medgrundare, 1KOMMA5° Sverige och Norden.

Easy Installation grundades av Daniel Gamst. Daniel har en tidigare bakgrund som installationstekniker som ledde honom in på E.ONs kraftsida. 2014 fick han sedan möjlighet att vara med och bygga upp Vattenfalls solcells- och laddssatsning. På så vis fick han god kännedom om branschen men tyckte samtidigt att omställningen gick för långsamt, då startade han Easy Installation som snabbt vuxit till 45 anställda.

”Vår framgång som ledande inom batteriinstallationer har rotat sig i vårt tidiga beslut att fokusera helt på det gröna segmentet, medan andra valde det som en bisyssla. Jag har följt 1KOMMA5° länge, och de sticker ut bland andra jag pratat med då impact alltid sätts före vinst. Efter att ha träffat de svenska grundarna insåg jag att vi delar samma syn på marknads- och teknikutveckling, den nödvändiga hastigheten och drivkraften för att omvandla både för planeten och för att erbjuda det bästa för villaägaren. Att våra kunder dessutom efterfrågat Heartbeat gör det nu extra roligt att kunna erbjuda dem det absolut bästa på marknaden”, säger Daniel Gamst, VD och medgrundare Easy Installation.

Med förvärvet kan 1KOMMA° nu även erbjuda fristående installation av enbart laddboxar. Detta innebär att villaägare som inte varit i kontakt med 1KOMMA5° tidigare, ändå kommer ha möjlighet att ansluta sig till deras mjukvaruplattform Heartbeat och vara med i det virtuella kraftverket för att dra ner sina elkostnader mot 0 kr/kWh och stötta det svenska elnätet.

1KOMMA5° förvärvsstrategi fokuserar på specialiserade teknikföretag med kompetens inom solcellsteknik, energilagring och elbilsladdning, som alla ger fysisk möjlighet till villorna att ställa om. Easy Installation blir den sjätte nordiska investeringen i kampen mot klockan där David Sätterman, COO och förvärvsansvarig för den nordiska verksamheten och tidigare chef på E.ON, leder arbetet mot ytterligare förvärv i Norden.

”En imponerande tillväxt ihop med att de levererat över 20 000 installationer tyder på enorma volymer i anläggningarna och visar på deras driv och fantastiska kapacitet att snabbt ställa om. I takt med teknikutvecklingen och en marknad som möter kundbehoven kommer vi se ett betydligt större behov av framför allt elbilar och energieffektiva hem, nu kan vi rusta och stå redo för att snabbt agera på den”, avslutar David Sätterman, COO och Förvärvsansvarig 1KOMMA5° Norden.

1KOMMA5° förvärvar ledande bolag inom batteri- & laddboxinstallationer: säkerställer Sveriges största virtuella kraftverk

1KOMMA5° & Easy Installation. Fr vänster: Gunnar Jönsson/VD 1KOMMA5° Sverige & Norden, Daniel Gamst/VD Easy Installation, Martin Bertilsson/Delägare Easy Installation och David Sätterman/COO 1KOMMA5° Norden

”Vi på 1KOMMA5° är glada över att Easy Installation nu är en del av gruppen och att vi kan se till att fler kan dra nytta av batterilösningar i en större skala. Jag hoppas på att inspirera fler i Norden att ansluta till vår resa i visionen om att villaägaren ska kunna leva på sol och vind gratis för evigt”, säger Gunnar Jönsson, VD och medgrundare 1KOMMA5° Sverige och Norden.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>