1KOMMA5° öppnar forsknings- och utvecklingscenter i Berlin
Hem ENERGI 1KOMMA5° öppnar forsknings- och utvecklingscenter i Berlin

1KOMMA5° öppnar forsknings- och utvecklingscenter i Berlin

Publicerat av: Redaktionen

1KOMMA5°, Europas ledande cleantech-startup för CO2-neutral energiproduktion, ellagring, mobilitet och energistyrning, öppnar ett nytt forsknings- och utvecklingscenter i Berlin.

Vid den officiella invigningen den 7:e maj deltog bland annat Thomas Heilmann, medlem av den tyska Bundestag och ordförande för Climate Union (CDU), samt Martin Hikel, distriktsborgmästare i Berlin Neukölln (SPD).

Med det nya utvecklingscentret skapar 1KOMMA5° 200 högkvalitativa jobb i huvudstaden.

Företaget meddelar samtidigt att de planerar att öka den nuvarande personalstyrkan på 2 000 medarbetare till totalt 3 000 fram till 2025.

”Invigningen av 1KOMMA5° Techlab i Berlin är unikt för energibranschen genom sin kombination av produkt- och mjukvaruutveckling. Den nya anläggningen möjliggör för oss att befästa vår tekniska ledarposition och samtidigt lägger vi grunden här så att vår energiplattform Heartbeat kan bli den centrala marknadsplatsen för miljontals kunder”, säger Philipp Schröder, medgrundare och global vd för 1KOMMA5°.

Thomas Heilmann (CDU) sa i samband med invigningen: ”1KOMMA5° sätter standarder för flexibla system i hemmet såsom värmepumpar och elbilar och visar att en integrerad och intelligent energiomställning kan vara billigare för alla.

1KOMMA5° öppnar forsknings- och utvecklingscenter i Berlin1KOMMA5° är för närvarande verksamma i sju länder och har framgångsrikt implementerat Heartbeat-plattformen i Tyskland, Sverige och Danmark. Företaget planerar att utöka sin närvaro till fler marknader kommande år.

Barbara Wittenberg, CTO på 1KOMMA5°, tillägger: ”Vi utvecklas från en solenergistartup till den ledande energiplattformen för CO2-neutral elproduktion, ellagring, mobilitet och energistyrning. Med det nya innovationslabbet, som även inkluderar testlaboratorier, blir vi nu bättre rustade för att utveckla våra produkter och i slutändan erbjuda våra kunder den billigaste förnybara elen”

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>