”CO2-avtrycket sänkt med 60 procent”
Hem HÅLLBAR BYGGBRANSCH Algeco sänker CO2-avtrycket med 60 procent

Algeco sänker CO2-avtrycket med 60 procent

Publicerat av: Redaktionen

Modul- och containerbranschens storaktör Algeco har invigt sin första serviceanläggning i norra Sverige. Nu är man närmare kunderna och redo att leverera restaurerade och renoverade modulbyggnader i en snabbt växande region.

Etableringen är också en viktig del i företagets resa mot ökad hållbarhet och sänkt CO2-avtryck.

”CO2-avtrycket sänkt med 60 procent”– Med detta projekt visar vi att vi menar allvar med våra satsningar på ett mer hållbart företag. Vi är så nöjda med resultatet på en sänkning på 60 procent av CO2-avtrycket jämfört med en referensbyggnad. Så vi riktar ett stort tack till alla som varit inblandade i detta projekt, säger Kristian Grimsbo, Marketing & ESG Director för Algeco Nordics.

Satsningen som kommer att bli ännu större framöver har dubbla funktioner. Förutom att vara ett servicecenter för Algecos kunder är tanken att kunderna ska inspireras och utbildas i hur man kan utforma industritomter för framtiden.

– Invigningen samlade allt från internationella industriaktörer till kommunrepresentanter. Förutom en rundtur på anläggningen, utbildade vi våra besökare i Algecos väg mot Net Zero och vår hållbara byggprocess, säger Kristian Grimsbo.

Bandet vid invigningen klipptes av Richard Masiello, VD Masiello Invest AB, Steinar Aasland, Managing Director Algeco Nordics

 och Peter Öystilä, Näringslivsutvecklare Umeå kommun.

Trä och återvinning sänker klimatavtrycket

På den drygt 11 000 kvadratmeter stora tomten står en stor verkstadsdel i trä, vilket har minimerat användandet av stål och betong. Nio restaurerade moduler som tidigare har stått i Danmark har restaurerats och bildar nu kontor på 300 kvadratmeter. I projektet har även säkerhet och personalens välmående prioriterats högt.

”CO2-avtrycket sänkt med 60 procent”

– Moduler är på många sätt framtidens byggnadssätt, säger Viktor Eklund Tegenfeldt. Han arbetar från Umeå med att hjälpa Algecos kunder med stora och komplexa modulprojekt.

Den första Algeco-medarbetaren i Umeå anställdes under 2019. Idag arbetar säljfunktioner, kundtjänstsupport, projektledare och inköpare här.

– Nu är vi ännu närmare våra kunder i Norra Sverige, och har kortare leveranssträckor, säger Viktor Eklund Tegenfeldt.

Algeco är ett tjänsteföretag i byggbranschen specialiserat på modulutrymmen. Företaget erbjuder försäljning och uthyrning av  byggnader, bodar och containrar i ett antal sektorer anpassat efter kundens krav. Däribland offentlig förvaltning – skolor, förskolor, vårdanläggningar – industri, bygg, infrastruktur och energi.

Mottot är att att skapa lokaler att leva, lära och arbeta i.

Algeco ingår i Modulaire Group, som har verksamhet i länder över hela världen med cirka 288 000 modulutrymmen, flyttbara enheter och boendelösningar i flottan.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>