ClimateView och AFRY ingår partnerskap för att stötta datadriven omställning i städer
Hem HÅLLBAR DIGITALISERING ClimateView och AFRY ingår partnerskap för att stötta datadriven omställning i städer

ClimateView och AFRY ingår partnerskap för att stötta datadriven omställning i städer

Publicerat av: Redaktionen

ClimateView, ett svenskt techföretag, och AFRY, ett globalt ingenjörs- och designföretag, har inlett ett partnerskap för att stödja städer, kommuner och regioner i deras strävan att nå nollutsläpp.

De kombinerar ledande expertis från två discipliner med ett gemensamt tjänsteerbjudande.

Eftersom städer är nav för innovation och ekonomisk aktivitet och står för mer än 70 procent av de globala koldioxidutsläppen är de viktiga aktörer i kampen mot klimatförändringarna.

Den täta befolkningen och den existerande infrastrukturen möjliggör både effektiva politiska förändringar och skalbara gröna lösningar som kan leda till betydande minskningar av växthusgasutsläppen.

ClimateView och AFRY samarbetar för att förändra hur städer världen över använder data och systemomfattande strategier för ambitiösa klimatåtgärder. Duon är redan igång med arbetet i Helsingborg och Eskilstuna, som båda är en del av EUs initiativ Mission Cities. Syftet med EU Mission Cities är att leverera 100 klimatneutrala och smarta städer till 2030 och se till att dessa städer fungerar som experiment- och innovationsnav för att göra det möjligt för alla europeiska städer att följa efter till 2050.

“I våra partnerstäder ser vi behovet av intelligenta system som lyckas modellera allt på en gång, från politiska förändringar och förändrad ekonomi till energilandskap, i olika scenarier. Detta levereras av ClimateViews plattform. Tillsammans med AFRYs djupt rotade lokala närvaro och erfarenhet av klimatstrategier, teknisk expertis, färdplaner och handlingsplaner säkerställer vår gemensamma strategi de mest effektiva vägarna och lösningarna för att påskynda städernas klimatomställning”, säger Henrik Tegnér, Strategi och hållbarhetschef på AFRY

ClimateView och AFRY ingår partnerskap för att stötta datadriven omställning i städer

ClimateView och AFRY, som båda var en del av Business Swedens delegation under FNs klimatkonferens (COP28) 2023, förväntar sig att detta samarbete kommer att sätta en ny standard för och stödja städer i deras strävan att nå sina klimatneutralitetsmål.

“AFRY är en pålitlig partner med gedigen expertis inom infrastruktur, teknik, design, energisystem och inte minst städer. Vi kunde inte vara gladare över att påbörja denna resa tillsammans och erbjuda en datadriven och systemisk strategi för stadsomfattande omställningar som leds av kommunala förvaltningar.” säger Einar Bodström, VD, ClimateView

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>