Raymond - Först med att lansera Solid State batteri i Sverige
Hem ENERGI Raymond – Först med att lansera Solid State batteri i Sverige

Raymond – Först med att lansera Solid State batteri i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Raymond, en ledande aktör inom solenergiteknologi, är först på den svenska marknaden med att lansera revolutionerande Solid State batterilager.

Med skalbarhet från 10,8 till 32,4 kWh per enhet är detta batteri en banbrytande nyhet för den svenska marknaden.

Raymond Solid State kombinerar hög energitäthet med lång livslängd, hög i- och urladdningskapacitet med enastående säkerhetsfunktioner och ger, inte minst, hög avkastning.

”Som det impactbolag Raymond är, är det viktigt för oss att hela tiden erbjuda den senaste tekniken, ställa höga krav på våra leverantörer och ständigt förbättra vårt utbud till kunderna. Efterfrågan på Solid State teknologin är oerhört hög och vi kommer redan nu att kunna ta emot beställningar med leverans till sommaren” säger Lina Jeverstam vd på Raymond.

Raymonds Solid State teknologi innebär ett stort tekniksprång som erbjuder flera viktiga fördelar:

  • Förbättrad säkerhet: Solid State batterier motverkar termisk rusning, vilket eliminerar brandrisker som ofta förknippas med traditionella litiumbatterier. Tuffa tester har verifierat att batterierna förblir säkra även under extrema förhållanden.
  • Hög energitäthet: Solid State batterier har högst energitäthet på marknaden, vilket resulterar i mer effektiv lagring och högre prestanda. Elbilar med Solid State teknik som lanseras nu har över 100 mils räckvidd.
  • Bättre prestanda under extrema temperaturer: Med förmåga att tåla både kyla och värme, är dessa batterier perfekta för den svenska marknaden, där klimatet kan vara utmanande.
  • Skalbarhet: Varje batterimodul är på 5,4 kWh och kan kopplas samman med snabbkontakter utan behov av omfattande kabeldragning. Det passar villor såväl som större fastigheter och modulerna är flexibla för att kunna utöka kapaciteten över tid.

Raymond - Först med att lansera Solid State batteri i SverigeRaymonds Solid State batterier är även IP-klassade för utomhusbruk och är certifierade samt kompatibla för olika växelriktare så som Solis, Deye, Victron med flera. Detta gör dem idealiska för solenergisystem, off-grid samt flex- och stödtjänster. Solid State batterierna har C-rate 1 vilket innebär en hög i- och urladdningseffekt.

”Med vårt nya Solid State batteri tar vi ett stort steg mot att göra Sverige mer självförsörjande när det gäller hållbar energi,” säger Mattias Hansson, CTO på Raymond. ”Denna teknologi är inte bara en vinst för miljön, utan också för våra kunders ekonomi och säkerhet.”

För att ytterligare information om den innovativa teknologin erbjuder Raymond ett kostnadsfritt webinar, som äger rum den 14 maj kl.12.00-12.45. Under detta evenemang kommer att gå igenom alla fördelar med Solid State teknologin samt hur Raymonds Solid State batteri är optimerat för flex- och stödtjänster.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>